• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
"Milli ve manevi değerlerine bağlı şahsiyetler yetiştireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de İl Müftülüğü tarafından çok amaçlı “Gençlik Merkezi” yapılacak. Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, çok amaçlı “Gençlik Merkezi" hakkında bilgilendirmede bulundu.

Genç, “Bingöl'e İl Müftülüğümüzün hizmetleri yine devam etmektedir. Yaklaşık 2 ay önce tahsisini Milli Emlak'tan yaptığımız Hacılar Camisi'nin bitişiğinde bulunan yaklaşık 480 metrekarelik arsamızda bir Gençlik Merkezi planlıyoruz. Projesini tamamlamak üzereyiz. Hem statik hem mimari ve hem de projenin diğer taraflarını tamamlamak üzereyiz. Ve ruhsatlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Kısmet olursa inşallah Diyanet İşleri Başkanı'mızın nisan ayı içerisinde ilimizi ziyareti programı dahilinde temelini atmak istiyoruz.” dedi.

“Gençlik Merkezinde milli ve manevi değerlerine bağlı şahsiyetler yetiştireceğiz”

Yapılacak çok amaçlı Gençlik Merkezi hakkında da bilgi veren Müftü Genç şunları söyledi: “Gençlik Merkezimizin girişinde otoparkımız var. Bodrum bir de 300 kişinin aynı anda program yapacağı 2 adet sınıfımız var.  Üstünde 150 öğrencimizin sabah ve öğlen kreş halinde olacağı 4- 6 yaş grubu çocuklarımız olacak. Birinci katta, büyük bir kütüphanemiz var.  İkinci katta kadınların girişleri ayrı kadın bölümümüz var, tamamen hanımlarımıza ait çalışmalarını yapacaklar. Orada Kur'an öğrenecekler, dini bilgileri ve sosyal yönlerini geliştirme açısından önemli bir yer teşkil edecek. Üçüncü katta, erkeklere ait, yine aynı şekilde çalışmalar ve hayırlı faaliyetler yapılacak. Son katta da 15 ilahiyat fakültesinde devam eden öğrencimizin medrese eğitimini yaptırarak, orada ciddi bir çalışma yapacağız. Uzun süreli olan medrese eğitimini biraz daha kısaltarak, hızlandırarak 3-4 yıl gibi kısa bir zamanda bitirmek suretiyle Bingöllümüzü ve Türkiye'mizi yönetecek çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetiştirmeye çalışacağız inşallah. Cenab-ı Allah hayırlı, uğurlu eylesin inşallah.” (Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir