• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Dışişlerinden Kudüs ve Büyükelçilik tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Vaşington'da tertiplenen siyonistlerin yıllık konferansına katılan bazı ülke liderlerinin, büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacaklarına ilişkin beyanatları hakkındaki soruyu cevapladı.

Söz konusu sorumsuz beyanatları endişeyle karşıladıklarını belirten Aksoy, herhangi bir ülkenin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edeceğini ifade etti.

Aksoy, "Dün (24 Mart) Vaşington'da düzenlenen Amerikan-israil Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) Yıllık Konferansı'na katılan bazı ülke liderlerinin israildeki Büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacakları yönünde sorumsuzca beyanlarda bulunmalarını endişeyle karşılıyoruz. Daha önce pek çok kez ifade ettiğimiz üzere, herhangi bir ülkenin israil nezdindeki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edecektir." dedi.

"Kudüs'ün ilhakı uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiştir"

"Kudüs'ün israil tarafından ilhakı uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından reddedilmiştir." diyen Aksoy, "Filistin meselesinin ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti'nin vücut bulmasıyla çözülebileceği çeşitli BM kararlarıyla defalarca vurgulanmıştır." şeklinde konuştu.

"Tüm ülkeleri bölgemizi daha da istikrarsızlaştıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz"

Aksoy, son olarak şunları söyledi: "Tüm ülkeleri, bu konuda kabul edilmiş BM kararlarına riayet etmeye, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne saygı göstermeye ve bölgemizi daha da istikrarsızlaştıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir