• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Veliler Karma Eğitimin Son Bulmasını İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani İmam Hatip Okullarında bugün veliler toplantısı yapıldı. Veliler toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Okul İdaresi tarafından okulun genel durumu, öğrencilerin başarısı, devam durumu ve sorunlar hakkında veliler bilgilendirildi.

 

Okul idaresinin konuşmasından sonra söz alan okul aile birliği üyesi ve aynı zamanda Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) başkanı Mehmet Şah Duyu, karma eğitimin sakıncaları konusunda kısa bir konuşma yaptı. Karma eğitimin kız ve erkek öğrencilerin fıtratına aykırı olduğuna değinen Duyu; "Kız ve erkek öğrencilerin bir arada okuması İslami olarak uygun değildir. Uygun olan her öğrencinin kendi hemcinsleriyle aynı ortamda ders görmesidir. Bütün dünya karma eğitimin zararlarının farkına vardı. Pedagojik olarak da sağlıklı bir uygulama değil." dedi.
 

Okuldaki karma eğitimin son bulmasını isteyen Duyu; "Velilerimizin desteğiyle biz karma eğitim uygulamasının son bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Karma eğitimin son bulmasına destek veren veliler tarafından dilekçeler hazırlandı. Karma eğitim sisteminin biran evvel son bulmasını isteyen veliler; "Kız ve erkek öğrenciler kendi fıtratlarına uygun olarak ayrı sınıflarda okusunlar" dedi.
 

Konuyla ilgili görüştüğümüz TESÇAĞ başkanı Mehmet Şah Duyu; "Karma eğitimin son bulması için imza kampanyası başlatmayı düşünüyoruz. İmam Hatip Okullarını bu uygulama için pilot olarak seçmeyi düşünüyoruz. Yeterli imza sayısına ulaştığımızda bunu yetkili mercilere sunacağız" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir