• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`te Eğitim ve Kültür Kenti Çalıştayı Fotoğraflı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Çalıştaya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, BETAV Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Eren, Hasan Dalkıran, Nezir Gencer, Vasfi Gencer, kurum amirleri ve öğretim üyeleri katıldılar.

 

Saat 09.30`da başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mahmut Doğru, Bitlis Eren Üniversitesi`nin kurulması ve eğitim-öğretim hayatına başlamasıyla Bitlis`in eğitim kalitesinin yepyeni bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

 

Üniversiteyi ve Bitlis`i daha güzel yarınlara taşımak ve öğrencilerin başarılarını artırmak için bundan önceki çalıştaylarda önemli kararlar alındığını ifade eden Rektör Doğru \"Daha önceki çalıştaylarda alınan kararlar doğrultusunda her yıl düzenlenmek üzere ağaç dikme şenlikleri yapılmakta ve BETAV ormanı oluşturulmaktadır. Ekim ayında öğrencilerimiz ve değerli BETAV üyelerinin katılımıyla \"3. ağaç dikme şenliği\" gerçekleştirilmiştir\" dedi.

 

Bilim yuvası olan üniversitelerin, kendi şehir ve bölgeleri ile işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini dile getiren Rektör Doğru, \"Bu işbirliği çerçevesinde Üniversiteler şehirleri, şehirler üniversiteleri geliştirecektir. Kentler içlerinde barındırdıkları tarihi ve kültürel yapı taşlarını üniversitelerin akademik ve bilim harçlarını kullanarak yeniden inşa etme fırsatı bulabilirler. Bu sayede şehirlerin tarihi dokuları korunarak öz yapıları bozulmadan geleceğe taşınılabilir. Üniversiteler ise bulundukları şehirlerin yapısına, kültürüne ve ihtiyaçlarına uygun projeler ve bölümler ortaya çıkarmalıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, insanın ümitle yaşadığını, bu sebeple hayata daha iyi baktığını belirterek, \"Bugün burada gelecek adına ümitlendik, dinamizmimizi güçlendirdik. Bir projede Sivil Toplum Kuruluşları ve devlet varsa projenin başarıya ulaşmaması için bir sebep yok. Bize düşen bir harmoni içerisinde hedeflenen yere gitmektir. Eğitim ve kültür üzerinde yoğunlaşan bir çalıştay görüyoruz. Bitlis işbirliğini yakalamıştır. Bu durum yöneticinin işini hem zorlaştırır hem de kolaylaştırır. Bitlis`in geleceği konusunda umudumuz yüksektir. Bitlis valiliği olarak kurduğumuz Euro Bitlis ile iyi projeler üreterek yolumuza devam edeceğiz. Ekonomik fiziki ve sosyal kalkınmayı ihmal etmeden Bitlis`teki hizmet süremizi en iyi şekilde dolduracağımıza inanıyorum. Bugün bu salon var olan motivasyonumuzu da artırmıştır. Çalıştayın Bitlis için en iyi şekilde geçeceğini ümid ediyorum\" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir