• DOLAR 32.462
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.575
  • ...
Öğretmenin Değeri Yetiştirdiği Nesillerle Ölçülür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Eğitimi, temeli ailede atılan, insanın doğumundan ölümüne kadar hayatı boyunca öğrendiklerini kapsayan, bireyleri öngörülen hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran uzun bir süreç olarak, eğitim ve öğretimi devam ettiren öğretmenlik mesleğini ise özel uzmanlık bilgi ve becerisini temel alan, akademik çalışma ve mesleki yeterlik gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımladı.

 

Vali Toprak, huzurlu bir toplumda yaşayabilmek, toplumsal düzeni koruyabilmek ve toplumun refahını en üst seviyelere çıkartabilmek için gerekli olan en önemli unsurların başında eğitimin geldiğini belirterek, \"Bugün bütün dünyada, milletlerin gelişmişlik seviyeleri, eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir. Dolayısıyla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında, çağdaşlaşmalarında en önemli unsurların başında öğretmenler bulunmaktadır. Her alanda kıyasıya rekabetin yaşandığı dünyamızda, ileri medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma mücadelesi veren Türkiye`nin, bu mücadelede geri kalmaması, bilakis ön sıralarda yer alarak bu yarışa katkı sunmasında, bu süreçte eğitim alan çocuklarımızın ve gençlerimizin başarılarında, bu hedefin merkezinde olan emek, özveri, sabır ve hoşgörü sahibi öğretmenlerimizin ilgi ve destekleri gelmektedir. Her zanaatkârın ürününe, her sanatçının eserine bir kıymet, değer biçilebilir ama öğretmenlerin eserlerine asla paha biçilemez. Geçmişimizi değiştiremeyiz ama geleceğimizle ilgili ümidimizi hiçbir zaman kaybetmemeli ve kendimize hedefler koyarak o noktalara ulaşmak için eğitimimize önem vererek çalışmalıyız. Hayat kimi zaman önümüze engeller çıkarabilir bu engelleri güzellikler içinde bir ve beraber olarak dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde bir bütün olarak atlatabiliriz. Bu sebeple gençlerimiz ve çocuklarımız gelecekte açacak çiçeklerimizdir. Onlara sahip çıkalım ve eğitimli birer insan olarak kendi ayaklarının üzerinde duran, eğitimli, kültürlü, meslek sahibi, Devletimize ve milletimize faydalı birer birey olmalarını sağlayalım\" dedi.

 

Öğretmenin değerinin yetiştirdiği nesillerle ölçüleceğini ifade eden Vali Toprak, bir öğretmen için en güzel mükâfatın yetiştirdiği öğrencinin kendisini saygıyla, sevgiyle, takdirle, hayır duası ile anmasıdır dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir