• DOLAR 32.513
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2501.1
  • ...
"Genç Bilaller" yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Ulu Camii'nde gerçekleştirilen "Genç Bilaller Bölge Ezan Okuma Yarışması" jürilerin öncülüğünde 10 katılımcının yarışmasıyla gerçekleşti. Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Tunceli, Malatya, Elazığ illerinden gelen yarışmacılar ezanı farklı makamlarda okuyup dereceye girmek için yarıştı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edile program Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Proje Okulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yarışma sonunda, Kahramanmaraş Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nden katılan Mehmet Ali Sarıtürk birinci, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mustafa Kayhan ikinci, Malatya Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yasin Yolcu üçüncü oldu.

Ezan yarışmasıyla ilgili bilgi veren Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gafari İzci "Genel Müdürlüğümüzün her yıl düzenlediği Genç Bilaller Ezan Bölge Yarışmasına Adıyaman ev sahipliği yapıyor. Bu ev sahipliğinden dolayı mutlu ve gururlu bir günde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bütün zamanlara ve mekânlara bir çağrı olan ezan Genç Bilaller tarafından çok mükemmel bir şekilde okunuyor. 8 ilden 10 okul ilimize yarışmak için geldi. Malatya ve Şanlıurfa2dan iki bölge olarak katıldı. Bunun dışında Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Tunceli, Elazığ illeri katıldılar. Katılımcılara Adıyaman'ın yöresel ürünlerinin yanında birinciye altın ödülü vereceğiz." dedi. (Cemil Özdaş- İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir