• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ailelerin Feryadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kozluk ilçesi Yanıkkaya köyü mevkiinde Avustralya TEMİ Şirketi`ne ait Şelmo Petrol Sahası`na 23 Kasım 2011`de silahlı saldırı düzenlenmiş ve devriye gezen iki güvenlik görevlisi ile bir işçi saldırıda hayatını kaybetmişlerdi. Şelmo saldırısında yaşamlarını yitiren vatandaşların aileleri aradan geçen bir yıla rağmen faaillerin bulunmamasına tepki gösterdi.

 

23 Kasım 2011`de Kozluk-Şelmo Petrol Sahası`nda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden M. Şerif Çoğlan, Nihat Dalkılıç ve Mücahit İçli adlı vatandaşların aileleri saat 14.00`te Batman Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

 

Ailer adına basın açıklamasını saldırıda yaşamını yitiren M. Şerif Çoğlan`ın Ağabeyi Süleyman Çoğlan okudu, Çoğlan şöyle konuştu: \"Bugün 23 Kasım 2012 Kozluk Şelmo Petrol Sahasında işlenen vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak hala olayın failleri kanun önüne çıkarılıp adalete teslim edilemedi. Kirli menfaat çevrelerinin cürümlerinin hesabı sorulamadı\" dedi.

 

Mağdur aileleri ve yakınları olarak acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirten Çoğlan, \"Cenazelerimizi (manevi olarak) defnetmeye, valimizin ve diğer yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz. Bu olayda herkesçe malum olan bu kirli ve vahşi failler adalet önüne çıkarılmadıkça cenazelerimizi defnetmeye ne gücümüz ne de niyetimiz olabilir. Başta valimizden ve yetkililerden faillerin kanun önüne çıkarılıp cezalandırılması için yardımcı olmalarını istiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Çoğlan, \"Valimiz ve konuyla ilgili yetkililerin bizim acımızı anlamalarını geride kalan acılı ailelere; yaşlı acılı anne, babalarına, üzüntüye mateme bürünmüş eşlerine, kederli öfkeli, kardeşlerine ve o masum, günahsız küçücük çocuklarına, bir teselli olarak bu vahşeti yapanlara, destekçilerine hak ettikleri cezayı vermelerini, cenazelerimizi manevi olarak defnetmeye yardımcı olmalarını istiyoruz\" diye kaydetti.

 

Hayatını kaybeden M.Şerif Çoğlan`ın babası Bedri Çoğlan ise, olayın aydınlatılmasını isteyerek, \"Yetkililer oğlumu öldürenleri ortaya çıkarmazsa ben bu işin peşini bırakmayacağım. Eğer vali bu konuyu aydınlatmazsa kendimi valiliğin önünde öldüreceğim\" diyerek tepki gösterdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir