• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Terörist İsrail, Gaziantep`te Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) Cuma namazından sonra düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla terör devleti İsrail`in Gazze`ye yaptığı saldırıyı lanetlerken, Müslümanlara birlik çağrı yaptı.
 
Şehir merkezinde bulunan Nuri Mehmet Paşa Camii, Alaybey Camii ve Eyyüpoğlu Camilerinden çıkan yüzlerce kişi ellerindeki; "Küfür tek millet, Müslümanlar tek Ümmet", Gazze`de vahşet nerede ümmet", "Şehitkâmillerden Gazzeli annelere selam" dövizlerinin yanı sıra "Hamas`a selam, direnişe devam" sloganlarıyla Balıklı Parkında bir araya geldi.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını İNHAP üyesi İlim-Der başkan yardımcısı Müfid Yaray okudu. Yaray, basın açıklamasını İşgal devleti tarafından bombalanan Gazze`deki Müslümanların yanında olduklarını göstermek ve katil İsrail`i protesto etmek için yaptıklarını belirtti.
 
Gazze`nin bir kez daha ateş altında kaldığını belirten Yaray, "8 gün süren vahşi saldırılar boyunca, İsrail Gazze`ye bin 500`e yakın hava, deniz ve kara bombardımanı yapmış ve 161 masum Müslüman`ı şehit etmiş, bin 222 Müslüman`ın da yaralanmasına sebep olmuştur. Bu şehit ve yaralıların yüzde 90`ı da masum kadın ve çocuklardır. Vahşi İsrail korkakça ve kaleşçe çok uzaklardan havadan, karadan ve denizden fırlattığı füze ve bombalarla, kadın ve çocukları parçalayarak, yakarak, diri diri toprağa gömerek şehit etmiştir" ifadelerine yer verildi.
 
Şuanda hastanelerin yaralılarla dolduğunu ifade edilen açıklamada, hastalara müdahale edecek yeterli doktor ve tıbbi malzeme olmadığına dikkat çekildi.
 
"Gazze Direnişi Müslümanların İftiharıdır"
Gazze direnişinin bütün dünya Müslümanları için bir iftihar kaynağı olduğunu vurgulayan Yaray, "Hamas`ın onurlu direnişi dost düşman bütün dünyaya özelikle de İsrail, Amerika, Avrupa ve Suudi Amerika gibi işbirlikçi yönetimlere açıkça göstermiştir ki, Gazze, öncesine göre daha dayanıklıdır. Dünya Müslümanları artık eski pısırık Müslümanlar değildir. Araplar eski Araplar değildir. Türkiye eski Türkiye değildir. Dünya da İsrail`in rahatça at oynatacağı eski dünya değildir. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, `Kahire Gazze`yi tek başına asla bırakmayacak. Bugünün Mısır`ı dünün Mısır`ı değil, bugünün Arapları da dünün Arapları değil` açıklaması bunun en güzel delilidir."ifadelerine yer verdi.
 
"Direniş İsrail`in Oyununu Bozdu"
Direnişin İsrail`in bütün oyunlarını bozduğunu belirten Yaray, "Başta İslam coğrafyası olmak üzere dünya eskisi gibi olsaydı, İsrail belki amaçlarına rahatlıkla ulaşabilirdi. Bunu da denedi, ancak Hamas`ın cephedeki direnişi ve başta Mısır, Türkiye ve İran olmak üzere birçok İslam ülkesinin diplomatik direnişi, İsrail`in bütün oyunlarını bozdu ve büyük bir Kara saldırısına hazır olmasına rağmen buna cesaret edemeyerek zelil bir şekilde kendisi Ateşkes teklifinde bulunmak zorunda kaldı" dedi.
 
Ateşkesin Müslümanlar için büyük bir zafer olduğunu, İsrail ve yandaşları için ise büyük bir hezimet olduğunu vurgulayan Yaray, "Hamas, İsrail`e 2008`de olduğu kadar savunmasız olmadığını gösterdi. Başta Tel Aviv ve işgal altındaki Kudüs bölgeleri olmak üzere İsrail`deki her noktaya misilleme yapabileceğini ispatladı. Ayrıca resmen üstlenmese de Tel Aviv`deki otobüs bombalaması, Hamas`ın gerektiğinde İsrail`in kalbinde de eylem yapabilecek yeteneğe sahip olduğunu bütün düşmanlara gösterdi" diye konuştu.
 
"Müslümanlar Birlik Çağrısı"
Bütün kazanımlara rağmen, hala İslam dünyasının alması gereken çok büyük mesafeler olduğunu belirten Yaray, "Bunların başında İslam Ümmetinin birlik ve beraberliğini sağlayarak İslam coğrafyasında akan Müslüman kanının bu kadar ucuz olmasını engellemek geliyor. Şu kesinlikle bilinmelidir ki, ümmetin birliği sağlanmadan İslam dünyasının iki yakası asla bir araya gelmeyecektir. Bu nedenle bütün dünya Müslümanlarının kendi aralarındaki ihtilafları bir an önce bırakarak büyük şeytan Amerika ve düşman İsrail cephesinde birleşmeleri gerekir. Eğer biz Müslümanlar bunu başarırsak unutmayalım ki, mutlak iktidar ve güç sahibi Allah (cc) da bizlere yardım edecek ve bizim ellerimizle zalimleri cezalandıracaktır" dedi.
 
Yaray son olarak, "Biz bugün burada, uzun yıllardır devam eden katliam ve işgale karşı onurlu bir şekilde direnen Filistinli kardeşlerimizin direnişlerini selamlıyor ve mübarek şehitlerimizin mirasları olan Filistin Davasına olan desteğimizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz" dedi.
 
İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Müstazaflar Cemiyetti Gaziantep şubesi, Gaziantep Rahmet Der ve Gaziantep İlim Der`in düzenlediği basın açıklaması İbrahim Halil Akbalık`ın yaptığı duanın ardından son buldu. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir