• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Eğitim Bir Sen`den Seçim Uygulamalarına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi yazılı bir açıklama yaparak 12 Haziran`daki genel seçimlerde oy kullanılacak bazı yerlerdeki yeni uygulamalara tepki gösterdi.

Açıklamada, "Kamuoyunun bildiği gibi ülkemizde yapılan bütün yerel ve genel seçimler okullarımızda gerçekleştirilmektedir. Devletin var olan yasa,kanun ve yönetmeliklerine göre de okulların birinci dereceden sorumlusu Okul Müdürleridir.Milli Eğitim Bakanlığın veya ÖSYM`nin yaptığı bütün sınavlarda ve daha önceki yerel-genel seçimlerde Okul Müdürleri bina sorumlusu olarak görev alırlardı. Ki olması gereken de buydu." denildi.

Batman Merkez Seçim Kurulunun önümüzdeki seçimlerde yaptığı görevlendirmelerde anlaşılmaz bir şekilde Merkez ilçedeki pek çok okulda, Okul Müdürleri yerine Müdür Yardımcılarını Bina Sorumlusu olarak belirlediği ifade edilen açıklamada, "Okul Müdürleri töhmet altında bırakmış ve okullarımızdaki yöneticiler arasında gereksiz tartışmalar başlatarak verimliği ve huzuru azaltmıştır."denilmiştir.

Açıklamada "Seçim Kurulunun verdiği kararlar Hukuki olduğu kadar Vicdani ve İnsani olmak mecburiyetindedir." İfadesine yer verildi.
M.Sait Çelik - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir