• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Diyarbakır`da Bir PKK`i Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinde karayoluna patlayıcı koymak isteyen Pkk`llilere yapılan müdahale ile büyük bir facianın önlendiğini açıkladı. PKK`lilerden ele geçirilen sırt çantaları içinde patlayıcı, suikast silahı, bomba düzeneği ile İnsansız Hava Aracı`ndan kaçmak için şemsiyeler ile esrar bulunduğu belirtildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün saat 19.40 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice İlçesi Kayacık-Serince Köyü yol ayrımında 4-5 kişilik şüpheli şahıs bulunduğu ihbarının gelmesinin ardından bölgeye jandarmanın sevk edildiğini belirterek,\" Bölgede yapılan aramada 1 PKK/KCK mensubunun 1 adet Bixi marka makineli silah ve 50 adet mermi ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir\" dedi.

 

Vali Mustafa Toprak, olay bölgesi ve yakın çevresinde yapılan aramada, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerindeki Serince Köyü yol ayrımında, 1 metre genişliğinde 0,5 metre uzunluğunda ve 0,5 met deriliğinde bir çukur, 500 metresi düzenek bağlantısı yapılmamış toprağa gömülü halde yaklaşık 1000 metre kablo, 3 adet ağızları kesik ve içleri Anfo tipi patlayıcı madde-amonyum nitrat ve petrol ürünü karışımlı ve A-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş, dolu 12 kiloluk büyük tüp, patlatılmak üzere hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve örgüt mensuplarına 6 sırt çantası ele geçirildiğini belirtti.

 

Bölgede Pkk`lilere ait bulunan 6 sırt çantası içinde 1 Bixi uzun namlulu suikast silahı, silaha ait 50 mermi, 1 Walter marka tabanca, 2 el bombası, 324 BKC fişek (mayonu ile birlikte), 58 adet 7,62 mm Kalaşnikof Piyade tüfek fişeği, 2 el telsizi, 1 kilo A-4 patlayıcı, 2 elektronik uzaktan kumandalı cihaz, 10 elektronik devre, 2 el yapımı patlayıcı anahtar sistemi, 16 elektrikli fünye ( 3`ü tüplerin üzerinde patlatılmak üzere hazırlanmış), bol miktarda el yapımı patlayıcı dokümanları, patlayıcı madde devre şemaları, 2 akım ölçer cihazı, 4 pil, 1 Pointer, 100-150 gram toz esrar, 1 kaliteli çadır, 6 met- örgüt üyesi yatağı, 1 ayakkabı tabanlığı, 2 kazma, 1 adet kürek ve 1 adet levye ( büyük ), 6 siyah şemsiye (İHA`lardan kaçınmak için), muhtelif kışlık giyim malzemesi ve uyku tulumu,1 video kamera, 1 `Delil Amed` kod adlı E. B. HPG kamplarında düzenlenmiş diploma, 2 HPG yerel birlikler çalışma kılavuzu, 4`üncü Stratejik Dönem ve Devrimci Halk Savaşı kitabı, muhtelif miktarda doküman, bol miktarda mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirildi. (Osman İçli- İLHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir