• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
7 milyon euronun çalınmasıyla ilgili 5 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te güvenlik görevlisi olduğu bankadan 7 milyon 200 bin euro çaldıktan sonra, daha sonra teslim olan ve ardından bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen 2 güvenlik görevlisinin 5 yakını, paranın çalınmasına yardım ettikleri gerekçesiyle olaydan 6 yıl sonra gözaltına alındı.

Olay, 28 Mart 2013 tarihinde Şehitkamil ilçesinin İncilipınar Mahallesi Gazimuhtarpaşa Bulvarı'nda meydana geldi. İstanbul'da bulunan özel bir güvenlik hizmetleri firmasının Gaziantep’teki ofisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk babası Mehmet Vatan, kendisi gibi güvenlik görevlisi olan arkadaşı Gökhan Arnavut ile birlikte zırhlı araçla bir bankadan aldığı 7 milyon 200 bin euroyu bir başka bankanın kasasına götürmek üzere görevlendirildi. Parayı alan Mehmet Vatan, arkadaşına güzergâh üzerindeki bir banka şubesine ait kredi kartlarını teslim etmesini istedi. Güvenlik görevlisinin bankaya gitmesinin ardından Vatan, 7 milyon 200 bin euro bulunan zırhlı araçla kayıplara karıştı.

Vatan ve aynı güvenlik şirketinde çalışan arkadaşı Arnavut, olaydan 4 ay sonra avukatlarıyla beraber Gaziantep Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Vatan ve Arnavut, mahkemede verdikleri ifadelerinde çaldıkları parayı otostop çekerek bindikleri ve plakasını bilmedikleri TIR'da unuttuklarını söyledi. 2 şüpheli hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 arkadaş bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Olay sonrası Vatan ve Arnavut'u takip etmeye devam eden polis, bulunamayan 7 milyon 200 bin euro ile haksız kazanç elde ettiklerini belirledi. Bunun üzerine ise geçen yıl yapılan çalışma kapsamında, iki arkadaşın çalınan parayla eşleri, kardeşleri, anneleri, babaları ve arkadaşları üzerine çok sayıda ev, arsa, araba aldıkları ve kuyumcu açtığını tespit edilmesi üzerine çalıntı parayla ilişkili olanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Vatan ve Arnavut ile beraber 15 akrabası gözaltına alındı.

Polis, şüphelilerin çalıntı parayla elde ettikleri, 19 taşınmaz, 12 otomobil, bir şirket, bir şirketin yüzde 5 hissesi olmak üzere taşınır ve taşınmazlara el koydu. Çalınan para halen bulunmazken, polis Vatan ve Arnavut'u takip etmeye devam etti.

Önceki gün hırsızlık olayının ardından Vatan ve Arnavut'un kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen H.A ile yakınları olan Z.A, A.A, S.A. ve M.B gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir