• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Filistin`in BM`deki Üyelik Başvurusuna Çin`den Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın Özel Temsilcisi sıfatıyla Çin`e gelen Bassam el-Salhi, Çinli yetkililer ile yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Çin yönetiminin İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkesi desteklediğini ve Filistin`e 1 milyon dolarlık insani yardımda bulunacağını söyledi. Salhi, Pekin yönetimi ile "İsrail`in Filistin halkına yapacağı her türlü saldırıyı durdurması yönünde fikir birliğine vardıklarını" belirtti.

Şinhua ajansının haberine göre, görüşmede Çin Dışişleri Bakanı Yang, Salhi`ye, Gazze`deki gerilimin aşılması için uluslararası kamuoyunun daha fazla gayret göstermesi gerektiğini aktardı.

Yang, İsrail-Filistin sorununun müzakere ve diyalog yoluyla kalıcı bir çözüme kavuşturulmasından yana olduklarını vurgularken, "Filistin`in BM`ye gözlemci üye sıfatıyla katılma çabalarını saygı ve anlayışla karşılıyor ve destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yang Cieçı ayrıca, İsrail ve Filistin tarafı arasındaki ateşkes anlaşmasının kalıcı olması temennisinde bulundu.

Salhi ise görüşmede, "Çin`in Gazze`deki sorunu çözüme kavuşturma yolunda gösterdiği yapıcı gayretler ve Filistin`in BM`ye üye olmayan gözlemci ülke sıfatıyla katılması yolundaki desteği için" teşekkür etti.

Mahmud Abbas`ın Özel Temsilcisi Bassam el-Salhi`nin Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Cıcün ile de bir araya geldiği aktarıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Çunying da dün, "Çin`in Filistin`i, başkenti Doğu Kudüs olan, tam egemen ve bağımsız bir ülke olması yönünde desteklediğini" bildirmişti.

Zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir