• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...

Makine Mühendisliği Bölümü iş birliği ile uygulanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Katılım Belgesi dağıtım programı, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi salonunda gerçekleştirildi.

Program, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa'nın açılış konuşmasıyla başladı.

Öğrencilere yönelik farklı kurslar ve uygulamaya yönelik dersler açtıklarını belirten Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, "KOSGEB'in yetkilendirdiği kişi veya kuruluşlar tarafından verilen kurslar sonucunda sahip olduğunuz bu sertifikayla, mezun olduğunuzda kendi iş yerinizi açabilme imkânınız olabiliyor. Bu sertifika sayesinde KOSGEB tarafından iş kurma gerekli desteği de verilmektedir." dedi.

Öğrencilere girişimci olmalarını tavsiye eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa, "Bilgi birikiminden kaynaklanan bir cesaretiniz olsun. Yapabileceğiniz işlere odaklanın, karar verdikten sonra bilgi birikiminiz ile her işin üstesinden geleceğinize inanıyorum. Aldığınız eğitim ve belgenin sizlere hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Programda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Şanlıurfa Müdürü İdris Erkeksoy "Girişimcilik ve KOSGEB Girişimcilik Programındaki Son Gelişmeler" hakkında bilgiler vererek programın bundan sonra da devam edeceğini ve isteyen öğrencilerin eğitimlere katılabileceğini belirtti.

Programın sonunda eğitimleri başarıyla tamamlayan 57 öğrenciye Girişimcilik Katılım Belgeleri dağıtıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)