• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern hadis okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde geçen hafta Cuma günü 50 kişinin şehid olduğu cami katliamının ardından terörün hedefi olan El Nur ve Linwood camileri cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı.

Saldırın ardından ülke genelinde anma törenleri düzenlendi.

Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) ve Radyo Yeni Zelanda (RNZ) cuma ezanını canlı olarak yayınladı. Ezanın ardından terör kurbanlarına saygı amacıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Yeni Zelandalı kadınlar Müslüman kadınlara destek olmak amacıyla baş örtüsü taktı.

Terör saldırısının ardından söylemleri, aldığı tedbirler ve terör mağduru Müslüman vatandaşlarına yaklaşımlarıyla takdir toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de, Christchurch'deki Hagley Park'ta kılınan cuma namazına katıldı ve başörtüsü taktı.

Namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayan Jacinda Ardern, "Müslümanların inancına göre, Peygamber Muhammed şöyle söylemiş: 'Mü'minler (inananlar) birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Bu vücudun bir azası acı çektiği zaman bütün vücut acı çeker.' Yeni Zelanda sizinle beraber yas tutuyor. Biz biriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir