• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Görme Engelli Sporcular Diyarbakır Valisi`ni  Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Emin Baran kendilerini kabulünden dolayı Vali Mustafa Toprak`a teşekkür ederek, son dönemlerde engelli vatandaşların hayatlarını her anlamda kolaylaştırmak amacıyla yürütülen tüm çalışımlar ve derneğe olan yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yürüttükleri faaliyetler ve yeni projeler konusunda Toprak ile görüş alış verişinde bulunan dernek mensupları, engelli vatandaşların daha fazla spor yapabilme imkânına kavuşması için engelli vatandaşlarımıza yönelik özel düzenlenecek bir tesisin ilimize kazandırılması ve Diyarbakır`daki mevcut spor tesislerden engelli vatandaşların daha çok faydalanabilmesi konularında yapılabilecek düzenlemeler için Toprak`tan destek istediler.

 

Vali Mustafa Toprak ise, Diyarbakır`da faaliyet gösteren tüm engelli derneklere her zaman ve her konuda destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek, 2012 Londra parametrik oyunlarda Diyarbakır ve Türkiye`yi temsil eden Görme Engelliler Spor Kulübü Derneğini makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Vali Toprak Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği`nin faaliyet ve başarılarını yakından takip ettiğini belirterek, engelli vatandaşların sporun güzelliklerinden faydalanmaları konusunda derneğin yürüttüğü bu görevin, takdire şayan bir faaliyet olduğunun altını çizerek, kendilerine her anlamda destek olmaya devam edeceğiz dedi.


Engelliler için özel düzenlenecek bir tesisin Diyarbakır`a kazandırılması konusunda dernek üyelerinin talebinin son derece makul ve önemli bir ihtiyaca cevap verecek nitelikte bir dilek olduğunu kaydeden Vali Toprak, bu hizmetin yapımın önemli bir ön çalışma ve zaman gerektirdiğini belirtip, Diyarbakır`daki mevcut spor tesislerinden engelli vatandaşların daha etkin faydalanması konusunda yapılacak çalışma ve düzenlemeler konusunda gereken hazırlığın başlatılacağını söyledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir