• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
ABD-PYD koalisyonundan SİVİL KATLİAMI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

ABD öncülüğündeki koalisyon ve destek verdiği PYD, Deyrizor’un doğusunda bulunan ve DEAŞ’ın elindeki son kent olan Bağuz’u almak için bir süredir kente saldırıyor. Sivil yaşamın olduğu bölgelere yoğun hava saldırıları düzenleyen ABD uçaklarının şehirde yüzlerce kişiyi katlettiği belirtiliyor.

Hafta başında YPG, Bağuz yerleşimini tamamen ele geçirmiş ve DEAŞ güçleri çadır ve kamp bölgesine çekilmişti.

DEAŞ bölgede devam eden çatışmalara dair görüntüler yayınlarken, çadır yerleşimine yönelik bombardıman da devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, şu ana dek 60 bin kişi bölgeyi terk etmiş durumda. Kaçanlar, arkalarında yüzlerce ceset bıraktıklarını belirttiler. ABD ve PYD’nin yoğun bombardıman altına aldığı bölgelerde çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Yoğun çatışmaların yaşandığı yerlerden sivil kayıplarına ilişkin sağlıklı bilgi gelemiyor ancak ABD ve PYD güçlerinin saldırılarda sivil ayrımı yapmadığı gözleniyor.

ABD-PYD koalisyonundan SİVİL KATLİAMI

DAHA ÖNCE DE SİVİLLER HEDEF ALINMIŞTI

Suriye rejimine bağlı haber ajansı SANA, iki hafta önce verdiği haberde, ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının Bağuz’a düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 50 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Hava saldırılarının bölgede DEAŞ mevzilerinden kaçan onlarca aileyi hedef aldığı belirtilmiş, yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu ifade edilmişti.

ABD liderliğindeki koalisyona ait savaş uçakları bu ayın başında da Bağuz köyü çevresinde çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri hedef aldıkları saldırıda beyaz fosfor bombası kullanmıştı.

ABD-PYD koalisyonundan SİVİL KATLİAMI

'ABD SURİYE'DE 3 BİN 35 SİVİLİ KATLETTİ'

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) da geçtiğimiz günlerde yayımladığı raporda, işgalci ABD’nin öncülük ettiği koalisyonun Eylül 2014'ten bu yana 924'ü çocuk, 656'sı kadın olmak üzere toplam 3 bin 35 sivili katlettiğini duyurmuştu.

Rapora göre ABD güçleri, silah olarak kullanımı yasak fosfor bombasıyla Rakka ve Deyrizor vilayetlerinde 5 saldırı gerçekleştirdi.

Saldırılar, 560 bin sivilin evlerini terk etmesine sebep oldu.

ABD-PYD koalisyonundan SİVİL KATLİAMI

TRUMP, SURİYE HARİTASI PAYLAŞTI

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarına, göreve geldiğinde DEAŞ'ın Suriye ve Irak'ın birçok bölgesinde bulunduğunu gösteren bir haritayı, basın mensuplarıyla paylaştı. Buna göre DEAŞ, Suriye’nin sadece çöl bölgesi olan küçük bir bölümünde varlık gösteriyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD askerlerinin tamamının ülkelerine geri döneceğini belirten Trump, tam tersi açıklama yaparak, 400 ABD askerinin Suriye'de kalacağını da sözlerine ekledi.

ABD-PYD koalisyonundan SİVİL KATLİAMI

YASAK SİLAHLARLA BOMBARDIMAN

Suriye rejimini kimyasal silahlar kullanmakla eleştiren ve yer yer vurmakla tehdit eden Amerika’nın son bombardımanlarda “Beyaz Fosfor” bombaları kullandığı iddia ediliyor. Bağımsız kaynaklar yaralılarda ve cesetlerde tespit edilen yanıkların uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış silahların kullanıldığını gösterdiğini belirtiyor. Amerika’nın bu konuda sicili bozuk olan Siyonist çeteye de sahiplik ettiği ve yaptırım uygulanmasının ya da kınanmasının önüne geçmek için her türlü diplomatik manevraya başvurduğu biliniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir