• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
“Ormanlarımız çocuklarımıza bırakacağımız en önemli emanetlerdendir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de 21-26 Mart tarihlerinde kutlanan “Dünya Ormancılık Günü” ve “Orman Haftası” münasebetiyle Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve kurum idarecileri, Vali Kadir Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

Konuklarıyla bir süre görüşen Vali Ekinci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orman Haftası etkinlikleri hakkında Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü’den bilgi aldı

Burada konuşan Vali Ekinci, Ormanlar, milletim ve ülkenin en önemli zenginlik kaynaklarından olduğunu söyledi.

Vali Ekinci, “Uzun yıllar sonrasında oluşan ormanlarımızı korumak, ormanları koruma bilincini yeni nesillere aktarmak ve yaşlısı genci ile yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ormanlarımıza sahip çıkma davranışı ve bilinci, medeniyetimizin bizlere öğrettiği ekolojik duyarlılığın da bir göstergesidir. Aynı zamanda 'Yaş Kesen Baş Keser' atasözümüz de bu duyarlılığın yüzyıllara yayılan bir diğer göstergesidir. Ormanlarımız çocuklarımıza bırakacağımız en önemli emanetlerdendir. İnşallah kurum farkı gözetmeden ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte ormanlarımız koruyup geliştirecek, yarınlara değerli bir emanet olarak bırakacağız. Bingöl'ümüzün daha yeşil bir doğaya sahip olması ve ormanlık alanlarının geliştirilip korunması konusundaki emeklerinden dolayı İşletme Müdürlüğümüz çalışanlarını tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” dedi.

 21-26 Mart “Orman Haftası” kapsamında öğleden sonra Cumhuriyet Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne ait “Adalet Ormanı” alanında “Fidan Dik Orman Olsun Yaşanacak Yurdun Olsun” etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikimi programına Vali Kadir Ekinci Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir