• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
Rusya`da Petriot Endişesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye`nin Suriye sınırında yaşadığı güvenlik kaygısını anladıklarını belirterek, "Ancak bölgedeki çatışmaların yeniden başlamasına neden olacak provokasyonlara karşı da uyarıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Türkiye`nin Suriye ile olan sınırına savunma gerekçesiyle Patriot füzeleri yerleştirilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya`nın bu konuda endişeleri olduğunu dile getirdi.

Moskova`da basın mensuplarına konuşan Lavrov, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile telefon görüşmesi yapacağını belirterek, "Kendisi bu konudaki pozisyonunu açıklamak istiyor, ben de söyleyeceklerini dinleyeceğim" diye konuştu.

Cehov`dan alıntı

Moskova`da Bangladeş Dışişleri Bakanı Dipu Moni ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Lavrov, "Patriot füzelerinin Türkiye`ye yerleştirilmesinin bölgenin daha fazla istikrarsızlaşmasına neden olacağını" savundu.

Lavrov, konuyu değerlendirirken ünlü Rus edebiyatçısı Anton Çehov`a atıfta bulundu. Lavrov, "Eğer oyunun birinci sahnesinde duvarda asılı bir silah varsa, o silah üçüncü sahnede patlamalıdır" dedi.

Sinirlioğlu-Bognadov görüşmesi

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin`in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bognadov, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile dün bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye`de devam eden şiddet, artan mülteci sayısı ve kötüleşen insani durum üzerinde, ayrıntılı ve açık bir görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edilirken, tarafların krizle ilgili siyasi çözümün sağlanması için iki ülkenin çabalarının koordine edilmesinin önemini vurguladıkları açıklandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir