• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Adana`da PKK`nın Tehdit Ettiği Esnaf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana`nın Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Şakirpaşa, Gürselpaşa ve Yenibey mahalleleri gibi özellikle Doğu kökenli vatandaşların yaşadığı kesimlerde hemen her hafta gerçekleşen kepenk kapattırmalar, esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Bu gün yine kepenk kapatmak zorunda kalarak iş yerlerini açamayan esnaf, duruma tepki göstererek "Devlet Kürd halkına bir zulüm yapıyorsa bunlar bin yapıyor."dediler.

Dün akşam işyerine gelen şahısların, "yarın sabah bu cadde üzerinde kimse kepenk açmayacak, aksi takdirde işyeri kundaklanacak" şeklinde uyarıldığını açıklayan Gürselpaşa esnafından A., duruma tepki gösterdi.

PKK yandaşlarının artık çocukları bile yollayarak dükkân kapattırdığına dikkat çeken A, işyerine gelen çocukların, "yarın dükkânını kapat yoksa" diye tehditler yaptığını, artık çocuklardan bile korkar olduklarını."söyledi.

Zorla dükkân kapattırmanın hak arayışı değil ancak zulüm olabileceğini belirten esnaf, bu uygulama ancak ve ancak nefrete sebep olur. Kimsenin başka birinin ve çocuklarının rızkına mani olmaya hakkı yoktur."diyerek duruma tepki gösterdi.

Öte yandan; kepenk kapatma eylemine şehir merkezinde kimsenin işyerini kapatmadığı gözlenirken, eylemin; Kürd kökenli vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde uygulandığı, uymayanlarında tehditle kapatmaya zorlandığı kaydedildi.
Ayhan Kaya - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir