• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...

Mardin'de istihdam seferberliğine ilişkin bilgilendirme toplantıları devam ediyor. İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü, Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu'nda "Burası Mardin, Burada İş Var" toplantısı düzenledi.

İŞKUR ve SGK yetkililerinin ortak sunumu ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Türkiye genelinde başlatılan 2019 yılı istihdam seferberliği ve teşvikler ile ilgili sanayiciler bilgilendirildi.

İşverenlerin sorularını yanıtlayan İş ve Meslek Danışmanı Abdulsamet Çiçekli, teşviklerle ilgili şunları aktardı: "İŞKUR'un işverenlere sağladığı birçok teşvik paket var. İşverenlerimizin bu paketlerden yararlanması için işe alacakları personelin İŞKUR kaydının aktif ve güncel olması gerekiyor. Bunun dışında işverenlerin SGK borçlarının da bulunmaması gerekiyor. Mesleki beceri geliştirme teşvikleri kapsamında, işbaşı eğitim programı başta geliyor. İşbaşı eğitim programında personele tecrübe kazandırılması amaçlanıyor. 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler hem işverenler hem de personel için olumlu sonuçlar veriyor."

Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın ise bilgilendirme toplantılarının devam edeceğinin vurgusunu yaptı.

Akın "Bizler İŞKUR olarak Mardinli işverenlerle iş birliği içinde çalışmaya özen göstereceğiz. İmkânlarımız dâhilinde her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Toplantıya; Çalışma ve İş Kurumu Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülkerim Şahin, Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan ve Mardinli sanayiciler katıldı. (M. Salih Keski – İLKHA)