• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
İslami Değerlere Karşı Herkes Haddini Bilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca`nın, 4+4+4 uygulamasıyla bazı ortaokullarda yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak başörtüsüyle derse giren öğrencilerin olduğunu ve bunların sayılarının her geçen gün daha da arttığı yönündeki başörtülüleri adeta ihbar etmesine Sivil Toplum Kuruluşlarında tepkiler gelmeye devam ediyor. Memur Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş yaptığı basın açıklaması ile Adana Eğitim-Sen Şubesi`nin 28 Şubat sürecinde olduğu gibi aynen bugün yine öğrenci ve öğretmenleri ihbar ettiğine vurgu yaptı.
 
Eğitim Sen Adeta Öğrencileri Fişliyor
 
28 Şubat Sürecinde namaz kılan öğrencilerin ihbar edildiğini hatırlatan Memiş, "Herhangi bir yasak olmamasına rağmen, bir yandan Milli Eğitim Bakanlığı`nın haydi kızlar okula kampanyası sürecinde kız çocuklarını kazanmaya çalışırken, diğer yandan inançları gereği başlarını örterek okula gitmek isteyen öğrencileri şikâyet ederek onları adeta fişleme niteliği ile hareket etmesini kabul etmiyoruz ve Adana Eğitim Sen Şubesi`nin bir an önce aklını başına almasını istiyoruz" dedi.
 
Bu günün 28 Şubat 1997-1998 süreci olmadığının altını çizen Memiş, halkın artık uyandığını, ailelerin artık kendi inancının gerektirdiği şekilde yaşamak istediğini söyledi.
 
Eğitim Sen Dini Değerlere Hazımsızlık Gösteriyor
Kendi kız çocuklarının başının kimse zorla örtmediğini bu çocukların kendi isteğiyle okullara örtülü olarak gittiğini ifade eden Memiş, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Aynı şekilde yasa gereği hiçbir zorunluluk hiçbir dayatma olmadığı halde Eğitim Sen Adana Şubesi sanki yasalara aykırıymış gibi hareket ediyor. Bu davranışlar kabul edilemez, bunlar başörtüsü ve dini değerlerimize olan hazımsızlığı göstermektedir. Yine 4+4+4 eğitim sistemindeki uygulamalar, Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı gibi dersler toplumun temel taşları gibidir. Çünkü biz toplumun yapısını biliyoruz, gençliğimiz bozulma durumuna geliyor. Bu tür derslerin bile olmasını hazmedilmemesi, bizlerde şüphe uyandırmakta ve Adana Eğitim Sen Başkanı Kamuran Karaca, yönetim kurulu ve Adana Eğitim Sen`in aklını başına alsın. Bizler gerçekten Peygamberimiz döneminde bir başörtülüye karşı uzanan Yahudi elini nasıl kırdıysa bizde bugün böyle bir davranış olduğunda eskisi gibi sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Ve diyoruz ki haddinizi bilip, yerinize oturmanızı bekliyoruz."
 
Herkes Müslümanlara Saygılı Olmayı Öğrenecek
Herkesin Müslümanlara karşı saygılı olmayı öğreneceğini ifade eden Memiş, konu dini değerler olunca, başörtüsü olunca kimseye asla prim vermeyeceklerine vurgu yaparak, her kesin haddini bilmesi gerektiğini söyledi.
 
Adana ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlükleri`nin adeta mason hareketlerinin ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çeken Memiş, "Kahramanmaraş`ta Müslüman ve mümine kardeşlerimiz mücadele ederek Fransızları kovup ülkeyi bugünlere getirdiklerini ve buralarda sırf ezan sesinin duyulması için ne kadar sıkıntı ve zorluk çektiklerini unutmayın. Bugün ise kendini bilmez bir iki milli eğitim müdürü gelip, Gaziantep ve Adana da öğrencilerimize her türlü zorluğu çıkarıyorlar, onlar da hadlerini bilsinler" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Engellemeleri Yapanlar Hakkında Yasal İşlem Yapsın
Memiş son olarak Milli Eğitim Bakanlığı`nı göreve çağırarak, "Siz on iki yılı zorunlu yaptınız, kız çocukları okumuyor diyorsunuz ama kız çocukları okumaya çalışıyor ve siz okumalarını engelleyenleri görmüyorsunuz. Sizden beklentimiz bu engellemeleri yapanlar hakkında derhal yasal işlemleri başlatmanızdır" şeklinde açıklamada bulundu. (Osman İçli- M.Sait Adiyaman / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir