• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Murat Akansu için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Karlıova Eğitim, Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) eski başkanı Murat Akansu, vafatının 4'üncü yıl dönümü münasebetiyle akrabaları, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından yad edildi.

Akansu'nun kabri başına gelen arkadaşları Yasin-i Şerif okuyarak, dua etti. Daha sonra KAR-DER hizmet binasında mevlid programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program mevlidin okunması ve hayatını konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Akansu'nun hayatı ve mücadelesiyle ilgili bir konuşma yapan KAR-DER Başkanı Serdin Kılıç, ahiret gününe gerçek manada iman eden ve imanın gereği gibi bir yaşayan Murat Akansu'yu anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kılıç şöyle konuştu: "Dünyada iken ahrete olan inancının sağlamlığı özelde Murat ağabeyimizin, genelde tüm İslam azizlerinin hayatındaki fayda ve tesirlerini şöyle sıralamak mümkündür. Onlar Allah’a ve ahrete imanın neticesinde yapılan hiçbir şeyin karşılıksız kalmayacağını bize öğrettiler. Onlar iyiyi ve kötüyü, helal ve haramı gerçekten çok güzel tespit ettiler ve yaşantılarını da ona göre tanzim ettiler. Onları güçlü kılan Rabbimizdi, çünkü onlar Allah’a dayanmışlardı. Onlar yaptığı bütün işleri onun rızası doğrultusunda yapıyorlardı. Bizlere düşende onların hayatlarında örnekler elde etmektir."

"Murat ağabeyimizin şu sözünü hatırlamak isterim" diyen Kılıç, "Kişi kendisini İslam'ın nazarında hissettiği zaman hiçbir caydırıcılığın yapılmadığı, hiçbir cezai müezeyin karşılığını bulmadığı kendisini mükemmel oto kontrol mekanizmasıyla Allah’ın huzurunda hissettiği bilinciyle yaşadığı içi sürekli kendisini günahtan ve hatadan beri kılmaya çalışacak. Allah’u Teâlâ her şeyden bizi hesaba çekecektir, bu güzel hayatların sonlanması aslında bir yanda bize zor geliyor. Ama Murat ağabeyimiz asıl hayatın ahret hayatı olduğunu çok iyi biliyordu. Rabbim kendisine Rahmet eylesin mekânı cennet olsun inşallah." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir