• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
"+1 farkla daha özel çocuklarımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Şehir stadyumundan yeni kapalı spor salonuna kadar yapılan yürüyüş ile başlayan program daha sonra açılış konuşmalarıyla devam etti.

Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Gününün, Birleşmiş Milletler tarafından bilinç oluşturmak, farkındalık yaratmak üzere özel bir gün olarak ilan edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Down sendromlu çocuklarımızın bilindiği üzere bir özür bir eksiklik olarak kesinlikle toplumda öyle bir anlayış olsa bile, öyle olmadığını herkes biliyor. Bu çocuklarımız çok özel çocuklar, bu çocuklarımız gerçekten özellikleriyle sıra dışı insanlar. Bu çocuklarımıza baktığımızda ben kendim şunu hissediyorum; bu çocuklar bir melek, bir lütuf. Özellikle anne babalarına, ebeveynlerine ben teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir özveriyle bu hayatta onlara büyük destek sunuyorlar. Bizler de toplum olarak 7'den 70'e ve devlet olarak her zaman gerekli desteği, özel ilgiyi göstermek durumundayız, göstermeye çalışıyoruz ve hepimiz göstermeliyiz. Bugün sabahın erken saatlerinde güzel bir günde beraber yürüyüşle başladık. Bugün proje kapsamında birçok etkinlik olacak. Umut ederim ki bu farkındalık, bu bilinç kat ve kat gelişir, bu çocuklarımızın hak ettikleri ilgi, destek her zaman devam eder." şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ise down sendromlu çocuklarla bir bütün olunması gerektiğini belirterek, "Bugün bu programda öncelikle amaçladığımız şey, çocukların hepsi özeldir ancak ne diyoruz +1 farkla daha özel çocuklarımız var. Hayat paylaşıldıkça, duygular anlaşılıp yaşandıkça ve yine hayat bir bütün oldukça güzeldir. Bizler değerli kardeşlerimize desteğini ileten Gençlik ve Spor Bakanlığının merkez teşkilatı olduğu gibi, taşra teşkilatında da bütün Türkiye'de eş zamanlı olarak '+1 Arkadaşım' sloganıyla bir aradayız. Bizler bu özel çocuklarımıza tertemiz duygular sağlayıp, çok güzel dünyaları olan bu çocuklarımıza kanatsız melekler diyoruz. Meleklerimiz için bugün güzel faaliyetlerimiz olacak. İnşallah bugünkü maksadımız her zaman yılın bütün günlerinde daim olur." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından il protokolü ve down sendromlu çocuklar futbol maçı yaptı. Program down sendromlu çocukların şiir dinletisi ve çeşitli yarışmalarıyla son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir