• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Bir gecede 5 camiye saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birmingham'daki terörle mücadele polisi, dün gece kentteki beş farklı camiye balyozla düzenlenen saldırıyı soruşturuyor.

İngiliz medyasının aktardığına göre, Birmingham'daki Birchfield caddesindeki bir camiye dün gece saatlerinde balyozla saldıran bir kişiyinin ihbar edilmesi üzerine polis harekete geçti.

Polis daha sonra saldırının birkaç camide de gerçekleştiğini tespit etti.

Birmingham'da belediye meclis üyesi Majid Mahmuud, sosyal medya hesabından paylaştığı videolarda, kentteki Müslüman Toplum Merkezi ve Cami'nin pencerelerine saldırının izleri görünüyor.

Terörle mücadele ekipleri bir gece içinde birkaç yerde gerçekleşen saldırıların birbirleriyle bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.

Birmingham, İngiltere'de Müslüman nüfusun en çok yaşadığı kentlerin başında geliyor.

ingilterede camiye saldırı

Saldırıların birbirleriyle bağlantılı olduğuna inanıldığını açıklayan polis, olay yerlerinde delillerin toplandığını ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini bildirdi.

ingilterede camiye saldırı
"HERKESİN BİR ARAYA GELMESİ ÖNEMLİ"
Polis Şefi Dave Thompson, yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'daki saldırının ardından bölgedeki cami, kilise ve diğer ibadet yerlerine destek vermek için ilgili mekanların cemaatleriyle yakın bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bunun gibi zor zamanlarda, toplumlarımızda uyumsuzluk, belirsizlik ve korku çıkarmaya çalışanlara karşı herkesin bir araya gelmesi son derece önemlidir." dedi.

Yaşananların ardından bir camiye daha saldırı haberi geldi. Böylece bir gecede İngiltere'de 5 camiye saldırı gerçekleşti.

Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir