• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
`Aşura Günü Önemli Gelişmeleri Simgeliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma, "10 Muharrem Aşura Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Dağılma mesajında, "Muharrem ayı, İslam dininin bilinmesi, Müslümanların kendi tarihlerini ve tarihsel süreçteki gelişmeleri bilmesi açısından önemli bir aydır" dedi.

Aşura gününün İslam tarihi açısından çok önemli gelişmeleri simgelediğini belirten Dağılma, "Hazret-i Musa`nın Firavun zulmünden kurtulması, Hazret-i Nuh`un gemisinin tufandan selametle çıkması, Âdem aleyhisselamın tövbesinin kabulü, hakeza İbrahim aleyhisselamın ateşten kurtulması bugün gerçekleşmiştir" dedi.

Bingöl Kalem Der Başkanı Dağılma, "Şehidd`uş Şüheda ve Cennet gençlerinin Efendisi, Hazret-i Peygamberin torun Hazret-i Hasan ve Ehl-i Beytten 72 canımızın başına Kerbela çölünde gelenler, bu günde olmuştur. Aşura ve Kerbela; Müslümanlar için ders ve ibret açısından daha nice mesajlar içermektedir. Ayrıca Aşura orucu da sahih hadislerin beyanıyla ramazandan sonraki en hayırlı oruçtur. Burada ince bir anlam olarak Yahudilere benzememek için bir gün öncesi veya sonrasının tutulması da nebevi bir tavsiyedir. Çağımızda her biri Kerbela`nın bir izdüşümü olan Suriyeli, Iraklı, Arakanlı, Filistinli ve coğrafyamızdaki Müslümanların hallerinden gafil olmamak ve onlara yürek, imkân ve dualarımızla destek vermek lüzumunu da bir sorumluluk olarak hatırlatırız" diye konuştu.

Dağılma mesajının sonunda, geçen Pazar günü Bingöl`de yapılan "Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı"na katkı yapanlara teşekkür etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir