• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Filistin'de 3 genç şehid edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist çeteler, kanlı saldırılarına devam ediyor. Çeteler, dün gece Ömer Ebu Leyla adındaki genci şehid şehit ettikten birkaç saat sonra Nablus’taki Yusuf’un Kabri bölgesinde de Filistinli 2 genci daha şehit etti.

Yerel kaynaklar, çetelerin, Yusuf’un Kabri bölgesi yakınlarında Filistinli iki gencin içinde bulunduğu araca ateş açarak gençleri katlettiğini aktardı.

Filistin Sağlık Bakanlığı da Nablus'ta 2 gencin işgalcilerin açtığı ateşle şehit olduklarını açıkladı.

Kaynaklar, çetelerin, gençlerin içinde bulunduğu otomobile ulaşmaya çalışan ilk yardım ekibine de ateş açtığını ve gençlerin kan kaybından ölümünü beklediğini kaydetti.

Ayrıca, şehit edilen gençlerin, 21 yaşındaki Raid Haşim Muhammed Hamdan ve 20 yaşındaki Zeyd Imad Muhammed Nuri olduğu belirtildi.

Selfit vilayetinde gerçekleştirdiği bıçaklama ve ateş açma eylemiyle üç işgalciyi öldüren Ömer Ebu Leyla, işgal çetelerini iki buçuk gün peşinden koşturduktan sonra dün akşam geç saatlerde çetelerle girdiği çatışmada şehit oldu.

İşgalcilerin televizyon kanalı, Filistinli gence nasıl ulaştıkları konusunda verdiği bilgide, dün akşam saat 21:00 sularında Ömer Ebu Leyla’nın Abveyn köyünde iki katlı bir evde olduğu istihbaratının geldiği belirtildi.

Haberde, iç istihbarat teşkilatı "Şabak"ın gelen istihbarat üzerine köye özel bir birlik gönderdiği, istihbarat ajanlarının köye sebze satıcısı kılığında girdiği ve operasyonun daha sonra açık hale geldiği kaydedildi.

Filistinli gencin, çetelere teslim olmayı reddettiğini ve ateş açtığını, çeteler ile Ömer Ebu Leyla arasında çatışma çıktığını, bunun üzerine çetelerin roket kullanmaya karar verdiğini bildirdi.

Haberde, çetelerin binaya birkaç füze attıktan sonra Filistinli gencin saklandığı binadan açılan ateşin kesildiği, çetelerin, binaya kafasına kamera yerleştirdikleri bir polis köpeği gönderdiği, bu şekilde gencin öldüğü ve cesedinin yerinin tespit edildiği aktarıldı.

Çetelerce şehit edilen Filistinli gençler, Nablus kentinde törenle toprağa verildi. İntikam sloganları atıldı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir