• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Şanlıurfa’da yaşlı bakım ve gündüz evi açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası ile ilgili YADES Projesi'nden yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik program düzenledi. Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda yaşlılara yönelik yapılan ve yapılacak olan faaliyetler kamuoyuna aktarıldı. 

Yaşlılara yönelik yapılan hizmetlerin sunumu ile devam eden programda katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, yaşlıların kendilerine her zaman yol gösteren yeşeren çınarlar olduğunu söyledi. Çiftçi, "Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyorum. Bizler her zaman ecdadını bilen ve onların emanetlerini geleceğe taşıyan bireyler olarak kendimizi gördük. Bu anlamda yaşlılarımız bizi geçmişe bağlayan köprülerimizdir. Katılım gösteren tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar burada yaptığı konuşmada,  "Şanlıurfa olarak çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'ya çok daha yakın bir ilgi gösteriyor. Bunun için sosyal projeler şehrimizde ardı ardına artıyor. Bizler de yerel yönetimler olarak bunları vatandaşlarımıza en iyi şekilde yansıtmanın gayreti içerisindeyiz. Şimdi de Yaşlı Bakım ve Gündüz Evi projemizi hazırladık. Projemiz Bakanlığa gönderildi ve kabul edildi. En kısa zamanda yaşlılarımızın ikinci adresi olacak Yaşlı Bakım ve Gündüz Evi'ni hayata geçiriyoruz. Yaşlılarımız burada her anlamda kendilerini evlerinde hissedecekler. Çeşitli mesleki ve sanat kurslarının yanı sıra, etkinlikler ve hobi bahçeleri olan bir mekân olacak. Yaşlılarımız hizmetin en iyisine layıktır ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Büyükşehir Daire Başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir