• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğretmen Ataması Olmazsa Eylem Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in `Şubatta öğretmen atamaları olmayacak` sözlerini eleştirdi. Koncuk, "Şubatta atamalar olacak. Bundan kaçış yok. Atama yapmaya mecburlar. Şubatta atanamayan öğretmenlerle büyük bir eylem yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Ankara Alba Otel`de basın toplantısı düzenleyen Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yaptıkları anket sonuçlarını açıkladı. Öğretmenler Günü`nde eylem yapmayı öğretmenlere saygısızlık olarak nitelendiren Koncuk, öğretmenlere dair yaptıkları anket sonuçları hakkında geniş bilgi verdi.

Öğretmenlerin sosyo-ekonomik durumları ve mesleki sorunlarını tespit etmek amacıyla internet üzerinden yapılan ankete 14 bin 794 kişi katıldı. Anket sonuçlarına göre öğretmenler Türkiye`nin en büyük sorunu olarak terörü görüyor. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 90`ı, mesleğin itibarsızlaşması ve maddi sıkıntılardan kaynaklı, kendi çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor. Ankete göre öğretmenlerin yüzde 57,2`sinin aylık kazançları giderlerini karşılamıyor. Üstelik öğretmenlerin yüzde 50`sinin aylık kazançlarının büyük bir bölümü banka kredilerine gidiyor. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 41`i son bir yıl içinde kredi kartı borcunu kapatmak için banka kredisi çekmiş. Yine anket verilerine göre öğretmenlerin yüzde 5,6`sına bu borçlar nedeniyle haciz gelmiş.

SON YAPILAN ZAMLAR ÖĞRETMENLERİ DE VURDU

Ankete katılanlar en çok akaryakıt zamlarından, daha sonra doğalgaz, gıda, elektrik ve otomobil fiyat artışlarından şikayetçi. Verilere göre yaklaşık 15 bin öğretmenin yüzde 90`ı evde kemer sıkma politikası uyguluyor. En çok sosyal etkinliklerinden kısıtlamaya giden öğretmenler daha sonra giyim ve mutfak masraflarını kısıyor.

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 40`I ŞİDDET GÖRÜYOR

Anket, öğretmenlerin yüzde 40`ının öğrenci veya velinin şiddetine maruz kaldığını ortaya koyuyor. Şiddete maruz kalanların yüzde 70`i sözlü, yüzde 19`u psikolojik, yüzde 11,5`i fiziki yüzde 0,3`ü de cinsel şiddete maruz kalmış.

ÖĞRETMENLER BAKAN`A 10 ÜZERİNDEN 1 PUAN VERDİ

Her yıl Öğretmenler Günü`nde düzenlenen ankette Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e not veren öğretmenler bu yılda Bakan`a 10 puan üzerinden not verdi. Öğretmenlerin yüzde 61`i 10 üzerinden 1 puan verirken yüzde 9,3`ü 2 puan, yüzde 11`i 3 puan yüzde 1,1`i ise bakana 10 üzerinden 10 puan verdi. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 87`si Ömer Dinçer`i başarısız buluyor.

Öğretmenlerin büyük bir bölümü Bakan Dinçer`in şiddete uğrayan öğretmenlere sahip çıkmadığını düşünürken, yüzde 96`sının da Başbakan`ın sözlerinden üzüntü duyduğunu belirtiyor.

Öğretmenlerin yüzde 50`si yaşadıkları tüm maddi, manevi sıkıntılara rağmen yine de emekliliği geldiğinde emekli olmak istemiyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir