• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Nusaybin ilçesinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutlardan iki etabın daha kura çekilişi gerçekleştirildi.

Fırat Mahallesi'nde bulunan Etap -5 'teki 353 mesken, 54 ticari iş yeri ve 7 kapı dairesi ile Etap - 6'da bulunan 433 mesken, 24 ticari iş yeri ve 7 kapıcı dairesi kurasının çekilişine geçildi.

Kura çekimine katılan AK Parti Mardin Milletvekili Dinçel, İlçe Başkanı Özel ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Hadi Hamidi, temsili olarak birer vatandaş adına Noter huzurunda kura çekti.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra vatandaşlara hitap eden AK Parti Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel, Nusaybin'in tarih boyunca çok önemli bir şehir olduğunu kaydetti.

İlçenin 3'üncü yüzyılda neredeyse İstanbul kadar eş değer ve önemli bir şehir olduğunu kaydeden Dinçel, Nusaybin'in o günden bugüne kadar ticaretiyle sosyal yaşantısıyla hep önde olmuş bir şehir olduğunu ifade etti.

Dinçel, "Ama son zamanlarda hiç birimizin istemediği olayların yaşandığı, yıkıldığı, yakıldığı, anaların, çocukların gözyaşlarının döküldüğü, büyüklerin buradan göç etmek zorunda kaldığı bir hale geldi. Hamdolsun şimdi tekrar eskisinden daha güzel ve aynı alanda bir Nusaybin inşa edildi. Şimdi gezdik, ana caddeleri, sosyal donatıları, çocuk oyun alanları, okullar, yeşil alanlar, parklar, bahçeler çok modern bir şehirde yaşayacaksınız. Vatandaşlarımız o konutlara yerleştikten sonra burası en çok tercih edilen yer olacak. Tekrar tersine göç olacak, tekrar ilçe eskiden yaşadığı huzuru şaşalı günleri yakalayacak ama bunların hepsi sizin sayenizde olacak." dedi.

Törende konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel de "Nusaybin tarumar oldu. Temennimiz bir daha bu olayların yaşanmamasıdır, bu kanın durmasıdır. Hepimiz kardeşiz. Artık çocuklarımızın eli taş değil kalem tutması lazım. Artık bu konutlar sizindir, memleket bizimdir. Onlar yıkar biz yaparız. Artık bu saatten sonra eski ve yeni süreci göz önünde bulundurmanızdır. Elinizi vicdanınıza koyarak sandığa gitmenizdir." ifadelerini kullandı.    

Konuşmalardan sonra Fırat Mahallesi'nde bulunan Etap -5 'teki 353 mesken, 54 ticari iş yeri ve 7 kapısı dairesi ile etap - 6'da bulunan 433 mesken, 24 ticari iş yeri ve 7 kapıcı dairesi kurası çekilişine geçildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Dinçel, İlçe Başkanı Özel ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Hadi Hamidi, temsili olarak birer vatandaş adına noter huzurunda kura çekti. (Cihat Şayık –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız