• DOLAR 32.518
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2492.637
  • ...
Prof. Dr. Fuat Sezgin tematik otobüslerle tanıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Tarihi, İslam Bilim ve Teknolojileri alanında önemli araştırmalara imza atan ve ardında büyük bir kültür hazinesini miras bırakan İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, 30 Haziran 2018 tarihinde vefat etmişti.

2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edildi. Sezgin'in gençler tarafından tanınması, çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaştırılması için Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş tarafından protokol imzalandı.

İstanbul genelinde ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde Prof. Dr. Fuat Sezgin'le alakalı gençlere yönelik yürütülen faaliyetler kapsamında, İBB Gençlik Meclisi'nin tematik otobüslerinden Sinebüs ve Sahnebüs, okulları ve meydanları dolaşarak, gençlere "Fuat Sezgin Belgeseli"ni izletiliyor. Ayrıca öğrencileri, bilim insanı adına oluşturulan mobil müze ve sergilerle buluşturuyor.

İBB Gençlik Meclisi, 2019 Fuat Sezgin Yılı kapsamında İslam Bilim Tarihi Müzesi'ni ziyaret etmek isteyen okullara ücretsiz otobüs desteği de sağlıyor. 2019 yılı içerisinde şu ana kadar 22 okula otobüs desteği sağlanırken, tematik otobüsler vasıtasıyla 15 farklı okulda 2 bin 480 öğrenciye hizmet verildi. Sahnebüs aracı ise Eminönü, Taksim, Esenler, Esenyurt, Gülhane Parkı, Kadıköy ve Fatih ilçelerinde insanlar Prof. Dr. Fuat Sezgin'le buluşturuldu. İBB Gençlik Meclisi'nin tematik otobüsleri, şu ana kadar toplam 50 noktada 5 binden fazla kişiye hizmet verdi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir