• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Görmez`den  Kerbela Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İslâm âleminin her yıl yeni bir hicri yıla girerken
Efendimizin (sas) hicretini hatırlayarak sevindiğini kaydeden Diyanet İşleri  Başkanı Görmez, bu sevincin hicretten altmış bir yıl sonra meydana gelen olayda Hz. Hüseyin ve 70`den fazla masum insanın hunharca şehit edilmesi nedeniyle hüzne dönüştüğünü söyledi.
Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının bu acı hadisedeki asil
duruşları ve haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadeleleri nedeniyle müminlerin  gönüllerinde taht kurduğunu belirten Başkan Görmez, \"Onlara bu zulmü reva  görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm olmuştur.\" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, mesajında şu ifadelere
yer verdi:

 \"Zalimin de Mazlumun da Mezhebine ve Meşrebine Bakılmaz\"
İslâm âlemi olarak her yıl yeni bir hicrî yıla girerken
Sevgili Peygamberimizin (sas) Mekke`den Medine`ye hicretini bütün yönleriyle ve özellikle anlam boyutuyla hatırlayarak seviniriz. Ancak bu sevincimiz, hicretten altmış bir yıl sonra Muharrem ayının onunda, bir aşure gününde Resûl-i Ekrem Efendimizin (sas) torunu Hz. Hüseyin`in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu yetmişten fazla masum insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela`da hunharca şehit edilmesi nedeniyle büyük bir hüzne dönüşür. Şehit edilen Hz.  Hüseyin ve arkadaşları, bu acı hadisedeki asil duruşları ve haksızlıklar  karşısındaki onurlu mücadeleleri ile müminlerin gönüllerinde taht kurmuş;  onlara bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm olmuştur.

 

\"Bugün Müslümanlara Düşen Vazife, İslâm Ümmetinin Vahdetini ve Kardeşliğini Savunmak Olmalıdır\"
Hz. Peygamberin (sas) risalet döneminden sonra İslâm
dünyasını derinden etkileyen olayların başında gelen Kerbela, Müslümanlar için  ayrılığın ve kavganın kaynağı olmamalıdır. Kerbela olayı, rahmet olarak  görülmesi gereken mezhebî farklılıkların bir ölçütü değildir. Ne Kerbela`da  şehit olanlar sadece Şiîliğin temsilcisidir, ne de Kerbela faciasını yaşatan  zalimler Sünnîliğin referansını temsil ederler. Zalimin de mazlumun da ne  mezhebine ne meşrebine bakılır. Mümin her nerede olursa olsun zalime karşı  mazlumun yanında duran vicdanlı insandır. Kerbela`da yaşanan trajedi karşısında Sünnî olan da Şiî olan da aynı duyarlılığı gösterir. Bu trajedi üzerinden İslam coğrafyasında ayrılık ve gayrılık var ederek kitlesel çatışmanın referansını oluşturmak İslâmî kardeşlik ve vahdeti bozma üzerine yapılan siyaset
mühendisliğine prim vermek olacaktır. Üzülerek belirtmek isterim ki, günümüzde, her iki tarafın aşırı uçları bu siyaset mühendisliğine alet olmaktadırlar. Ve başta Irak ve Suriye olmak üzere birçok İslam beldesinde bu bağlamda katliamlar yaşanmaktadır. Bugün biz Müslümanlara düşen vazife, mezhepsel ayrılıklar üzerinde durmaksızın İslâm ümmetinin vahdetini ve kardeşliğini savunmak olmalıdır.

 

\"Bugün Yapılması Gereken Hz. Hüseyin`i Anlamaktır\"
Bugün yapılması gereken Hz. Hüseyin`i anlamaktır. Bugün
yapılması gereken Hz. Hüseyin`e hile ve desiselerle kıyanların, onu sahra-i  Kerbela`da susuz bırakanların, şehid edenlerin nasıl olup da kendilerini  Müslüman görebildiklerinin sorgulanmasıdır. Hz. Hüseyin`i bugün yeniden  anlamanın yolu, her şeyden önce tarihimize sızmış nefret ve intikam tohumlarını  ayıklamak, onu birlik ve beraberliğimizin nişanesi yapacak bir tasavvur  dünyasında yeniden okumaya başlamaktır. Hiç kuşkusuz bir ve beraber olmaktan  söz ettiğimizde hak ve hakikat dostlarından, mahrumlardan, mazlumlardan,  mustaz`aflardan söz etmiş oluyoruz. Hüseynî olanların yolu bellidir.  Bu duygular içinde başta şehidler efendisi Hz. Hüseyin  ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, ihtiramla,  özlemle anıyor ve yâd ediyorum. Onların Hz. Zeynelabidin ile süren aziz  hatırasını ve Ehl-i Beyt-i Mustafa`yı saygıyla selamlıyorum. Asırlardan beri  Hz. Peygamber (sas) ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin
barış, huzur, güven, sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı  Mevla`dan niyaz ediyorum. Allah bizleri Hz. Hüseyin`in muradına uygun hareket  eden varisçileri konumuna getirsin! Bizleri zalimlerle değil mazlumlarla  anılan, zalimlere karşı mazlumlardan yana olan kullarından eylesin! (Yakup Moğulgani-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir