• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Vahit Kiler Saadet Partisini HDP'yi desteklemekle suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet-Sen Bitlis Şubesi tarafından, imam hatip ve Kur’an kursu hocalarıyla buluşma programı düzenlendi. Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen programa Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır,  Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, STK temsilcileri, AK Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay, imam hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, davalarının insanlık ve insanca yaşama, mazlumun elinde tutma ve zalime karşı dik durma, ahlaklı nesiller yetiştirmek ve tevhid davası olduğunu belirterek, medeniyetler değerlerini sınırlar ötesine taşıyarak, adil bir dünya düzeni kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Diyanet-Sen camiası olarak elde ettikleri kazanımları ve beklentilerini sıralayan Yakışır, insanlığa karşı sorumluluklarının olduğunu hatırlattı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay, Bitlis’in her yönüyle kalkınması adına 50 projeyle yola çıktıklarını dile getirerek, 31 Mart Mahalli yerel seçimleri için destek istedi.

Bitlis’in bir daha kaybedecek bir 5 yılının olmadığını belirten Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, 16 yıllık zaman zarfında kentte büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.

Saadet Partisinin son üç gündür kentte HDP ile bir araya gelerek gizli toplantılar gerçekleştirdiği iddiasında bulunan Kiler, Saadet Partisinden belediyeyi devraldıklarında 13 aylık işçi parasının bile ödenmediğini ve bu ödemeyi kendilerinin yaptığını hatırlatarak, Adilcevaz ve Mutki ilçesinde de Saadet ve HDP'nin birlikte hareket ettiğini ifade etti.

HDP’nin, belediyenin imkânlarını örgütün kampına aktardığını vurgulayan Kiler, “HDP belediyesi görevde oldukları sürece belediyenin bütün imkânlarını, kamyonunu, iş makinesini, mühendisini, işçisini, memurunu, şoförünü Ölek’teki kampa aktardılar. Biz bunları takip ettik. Bunlarla ilgili elimizde yüzlerce belge, kayıtlar var. Orada ne yaptılar peki? Orada sözüm ona kurdukları mahkemeyle yine bizim insanlarımızı yargıladılar. İstanbul, Ankara, Bursa’dan birilerini getirip yargılamadılar. Kendi memleketinde, kendi insanlarından aldıkları oyla insanlarını yargıladılar. Buradaki Kürd halkımızdan haraç aldılar. Postanemizin aracını, taksi duraklarını yaktılar, esnaftan haraç aldılar. Son üç gündür Saadet Parti ile HDP’nin yöneticileri gizli gizli bir araya geliyor, buluşuyor ve toplantılar yapıyorlar. ‘Biz ne yaparız da AK Parti’yi kazandırmayız.’ diye konuşuyorlar.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir