• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
200 Bin Dolarlık İlaç Gazze`ye Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Gazze`de yaşanan ateşkesin ardından Gazze halkı normal hayata dönmeye başladı. Gazze`deki dükkanlar açılırken çocuklar günler sonra sokaklarda oynamaya başladı. Bir gün öncesinde zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmayan hava karardığında ise yollarda tek bir kişinin bile bulunmadığı Gazze sokaklarında insanlar gündelik hayatlarına döndüler.

Ağır Hasar Var
Gazze`de yaklaşık 10 gün süren bombardıman sonrasında ateşkes sağlandı ancak Gazze`de büyük hasar bıraktı. Gazze halkı ateşkesin hemen ardından yaralarını sarmak için çalışmaya başladı. Bölgede çalışmalar yürüten İHH, bu saldırıların ardından halkın yaralarını sarmak için Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını Gazze halkına ulaştırmaya devam ediyor.

 

Bombardımanın ilk gününden itibaren bölgede çalışmalar yürüten İHH ekibi, Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve hastanelerdeki doktorlar ile yaptığı görüşmeler doğrultusunda bazı ilaçlarda büyük sıkıntı yaşandığını tespit etti. Yapılan listeler doğrultusunda İHH heyeti Mısır`dan bu ilaçları temin etti.

200 Bin Dolar Tutarında İlaç Yardımı
İlaçlar Refah Sınır Kapısından Gazze`ye sokularak Sağlık Bakanlığı`nın depolarına teslim edildi. 200 bin dolar tutarında olan ilaçlar burada tasniflenerek en kısa sürede Gazze`deki hastanelere dağıtılacak. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir