• DOLAR 32.489
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2479.88
  • ...
Terörist israil zindanlarında yaklaşık 300 Filistinli öğrenci var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH

Filistin Eğitim Bakanı Sabri Saydam, terörist israil zindanlarında yaklaşık 300 Filistinli öğrencinin tutuklu olduğunu belirtti.

Saydam, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki bakanlıkta israil'in eğitim kurumlarına yönelik ihlallerine dair düzenlediği basın toplantısında, terörist israil zindanlarında 299 öğrenci ile 30 öğretmen ve okul personeli bulunduğunu söyledi.

Terörist israil güçlerinin geçen yıl Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te 47 öğrenciyi şehit ettiğini, 3 bin 191'ini yaraladığını aktaran Saydam, Batı Şeria'da 87, Gazze'de 10 okulun İsrail'in saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Terörist israil tarafından 22 okula, yıkım, inşaatı durdurma gibi ihtarlar geldiğini belirten Saydam, uluslararası topluma israil'in eğitim hayatına yönelik bu ihlallerine son vermesi ve tutuklu öğrencileri serbest bırakması için kararlı adımlar atma çağrısında bulundu.

Saydam ayrıca Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde okul inşası için ruhsat vermesi konusunda israil'e baskı yapılmasını istedi.

Filistin ile terörist israil yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" israil'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" israil'e bırakılmıştı.

Terörist israil yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C" bölgesinde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

Kaynak, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir