• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
HAMAS`lı  5 Milletvekili Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN- Gazze`de ateşkes sağlandıktan sonra Batı Yaka`da Hamas ve İslami Cihad`ın lider ve mensuplarına karşı operasyonları yoğunlaştıran işgal ordusunun, bugün sabah düzenlediği baskınlarda Hamas`a mensup 5 milletvekilini gözaltına aldığı belirtildi. Baskınlar sırasında tutuklanan Filistinlilerin sayısının 100`ü geçtiği ifade edildi.

 

FİEM`in haberine göre, Hamas`ın Filistin Meclisindeki grubu olan Değişim ve Islah Grubu son baskınlarla ilgili basın açıklaması yaptı. \"İşgal güçleri dün gece sabaha kadar Batı Yaka`nın El-Halil, Ramallah, Tulkerem, Kalkiliya ve diğer şehir ve beldelerinde sürdürdüğü hukuksuz baskın ve aramalarda şimdiye kadar en az 5 vekili gözaltına aldı. Ramallah yakınlarındaki El-Bire`den Filistin Parlamentosu Genel Sekreteri milletvekili Mahmud Er-Ramhi, El-Halil`den Basim Ez-Zeatir, Kalkiliya`dan İmad Nevfel ve Tulkerem`den de Fethi El-Kar`âvi tutuklandı.\"

 

Açık yenilgiyle çıktığı sekiz günlük savaştan sonra morali bozulan işgal ordusu hıncını Batı Yaka`dan çıkarıyor. Ateşkesten sonra Batı Yaka`da başlattığı operasyonlarda onlarca Hamas lideriyle mensubunu tutukladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir