• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankapark (Wonderland Euroasia) Açılış Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MGK toplantısına başkanlık yapacak, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ı kabul edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Keçiören Dutluk Kent Meydanı'nda vatandaşlara hitap edecek

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

4- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çağrı merkezinin açılışına, "İstihdam Seferberliği 2019 Aydın Buluşması"na katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, İncirliova Özel Engelli Bakım Merkezi, sağlık ocağı ve rehabilitasyon merkezinin temelini atacak.

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aksaray Valiliği ve esnafı ziyaret edecek, kentsel dönüşüm alanlarında inceleme yapacak, STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Kurum, Bayburt Valiliğini, Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, İmaret Tepe'de incelemelerde bulunacak.

6- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, olimpik kaykay parkuru tanıtımına, Türkiye Futbol Federasyonu İlkokulu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Ortaokulu ile Beykoz Stadı'nın açılışına katılacak, Beykoz'da esnafı ziyaretinde bulunacak, “Gençler Soruyor Bakanı Cevaplıyor” programına iştirak edecek.

7- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cermodern'de Projem Türkiye programına katılacak, Zonguldak'ta vatandaşlara hitap edecek.

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Isparta Belediyesini ziyareti sonrası açık hava toplantısı düzenleyecek, Antalya'da belediye ziyaretinin ardından Cumhur İttifakı salon toplantısına katılacak.

9- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gölhisar ilçesinde Yusufça Belediyesini ziyaret edecek, AK Parti belde teşkilat binasının açılışını yapacak, esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlarla buluşacak. 

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ziyaretlerde bulunacak, Battal Gazi Devlet Hastanesi temel atma töreninin ardından Darende ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürecek.

11- CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Çark Caddesi'nde Tank Palet Fabrikası özelleştirmesi ile ilgili basın açıklaması yapacak.

12- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tunceli Valiliğini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Belediye 62 projesinin açılışını yapacak, SKM ve esnafla bir araya gelecek, İl Jandarma Komutanlığına ziyarette bulunacak.

13- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Göbeklitepe'nin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığını, AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ve Ticaret Borsasını ziyaret edecek, halka seslenecek.

14- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'de esnafla bir araya gelecek.

15- TÜİK, şubat ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

16- Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic hakkında temyiz kararı açıklanacak.

17- Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler ve teröre tepkiler takip ediliyor.

18- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

19- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davanın görülmesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

- Darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- Manisa'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin aralarında eski Manisa Merkez Komutan Vekili Albay Murat Yılmaz'ın da yargılandığı darbe girişimi davası 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski öğretmen 7 sanığın yargılanması, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

20- A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda 22 Mart'ta deplasmanda Arnavutluk, 25 Mart'ta da Eskişehir'de Moldova ile oynayacağı ilk iki maçın hazırlıklarına TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir