• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
MAKET DİKTATÖR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Mısır'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi Amerika ve israil destekli bir darbe ile deviren cuntacı Sisi’nin rezaletleri bitmek bilmiyor. Mısır’da bir okulda Sisi’nin kartondan afişi çocuklara alkışlattırıldı.

Darbeyle göreve geldiğinden beri muhaliflerini zindanlara atan ve birçok Müslümanı idam eden Sisi, kendi lehine oluşturduğu güvenlikçi ortama rağmen korkusunu yenemiyor.

diktatör sisi

SİSİ’NİN AFİŞİNE ALKIŞ!

Son haftalarda 9 İhvan üyesini idam ettiren eli kanlı cuntacı katilin kartondan afişini çocuklara alkışlattırdılar.

Sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerde bir okulun bahçesine Sisi'nin kartondan yapılmış afişinin çıkarıldığı ve alkışlanarak darbeci Sisi'nin övüldüğü görüldü.

Cunta zihniyetinin propaganda görüntülerinde, çocuklara Sisi’yi öven cümleler ezberlettiriliyor.

diktatör sisi

“SİSİ, HALKLA YÜZLEŞMEK İSTEMİYOR”

Mısır Cemaati İslamiye Liderlerinden İslam El-Ğamri, konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Darbeci diktatör Sisi’nin programlarda maketle temsil edilmesini, “ilginç bir durum” olarak nitelendiren El-Ğamri, “Bir yerde diktatör, insanları haksız yere öldürüyor ve zulmediyorsa, ekonomik, sosyal ve insani problemlere yol açıyorsa, elbette içini korku sarar. İnsanlar ona karşı öfkeliler ve ondan hoşlanmıyorlar. Doğal olarak o da, insanlarla yüzleşmekten kaçınıyor.” şeklinde konuştu.

ğamri

Darbeci Sisi’nin birçok programda halka hitap ederken arkası dönük bir şekilde konuştuğunu da belirten El-Ğamri, şunları kaydetti: “Birçok törende şunu görüyoruz; Sisi sırtını halka dönüyor. Normalde liderler halkın karşısında hitap ederken, yani konuşurken halka dönük ya da salondakilere yüzü dönük bir şekilde konuşur. Ama Sisi sırtı dönük bir şekilde konuşuyor.”

BUTEFLİKA

TÖRENLERE FOTOĞRAFLARI KATILAN BUTEFLİKA İÇİN ‘ÇERÇEVE CUMHURBAŞKANI’ DENİLİYOR

Cezayir’de de buna benzer bir durum yaşanıyor. 2013'te geçirdiği felçten dolayı sağlığı giderek zayıflayan 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika, 7 yıldır kamuoyu önünde boy gösteremiyor. Bu süreçte hiçbir etkinliğe çıkamayan ve halkıyla konuşamayan Buteflika’nın çerçeveli resmi; törenlere ve etkinliklere götürülüyor. Bu yüzden Buteflika, Cezayir’de “Çerçeve Cumhurbaşkanı” diye anılıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir