• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
​"Haçlı zihniyeti Avrupa'da yok olmamış"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma" günü kapsamında Batman Üniversitesi tarafından "Dirilişten Kurtuluşa, Bir Duruştur Çanakkale" konulu bir program düzenlendi.

Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un yanı sıra kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, üniversite personeli ve öğrencileri katıldı.

Çanakkale şehitleri için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edilerek program başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Aydın Durmuş, "104 yıl önce haçlıların açıktan ilan ederek yaptığı son savaş Çanakkale'dir. O zamanki en modern silahlarla donatılmış bu büyük haçlı ordusuna kim karşı koyuyor? İman dolu neferler. Anadolu'nun iman dolu, saf, temiz insanları. Çok şehitler verdik, ama vatanımızı koruduk ve başka milletlerin uyanışına da vesile olduk. Anzak'lar söylüyor, Çanakkale bizim bir millet olmamıza sebep oldu." dedi.

"104 yıl geçiyor bir bakıyorsunuz yine aynı zihniyet Avrupa'da yok olmamış, bu sefer Yeni Zelanda da ortaya çıkıyor" diyen Durmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler unutmuşuz tarihimizi, unutuyoruz. Çünkü öğretmiyoruz öyle şeyleri genç kuşaklarımıza. O teröristin silahının üzerinde öyle simgeler var ki, ben bir makine profesörüyüm tarihte de var olan o simgelerin hiçbirini bilmiyorum, öğretmemişler bize, hafızamız silinmiş. Sevgili gençler sizden ricam lütfen okuyun, aklınızı fikrinizi kimseye kiraya vermeyin. Okuyun, okuyun ki gerçekleri görün, tarihten ders alın. Tarih tekerrürden ibarettir, ibret alın. Tarih ha bire tekerrür ediyor. Abdülhamid'e yapılanlar bugün tekrar uygulanmaya başlanıyor. 7 düvel bir araya geliyor aynı şeyleri, aynı sistemi yapıyor."

Yeni Zelanda'daki Müslümanların sadece Müslüman oldukları için katledildiklerini belirten Durmuş, "Camide sadece ibadet eden Müslümanlara kurşun sıkan onlara Arap mısın? diye sormuyor, Kürd müsün? diye de sormuyor, Türk müsün? diye de sormuyor, sadece ve sadece Müslüman olduğu için ibadet ettiği için öldürüyor. Çanakkale'de de aynısını yaptılar. Kimseye sordular mı Çanakkale'de sen Kürd'sün ayrıl, Türkleri öldürelim, Kürdleri öldürmeyelim veya Arapları öldürmeyelim dediler mi? Onların amacı farklıydı, sadece ve sadece inancımızdan dolayı bize saldırdılar. Biz birlik beraberlik içinde olursak kimse bizi sindiremez. 15 Temmuz'da hiçbir top bizleri sindiremedi. Onun için de Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Tarihten ders alalım. İnşallah tarihten ders alır da tekerrür etmesini önleriz." diye konuştu.

Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale Ruhu Oratoryosu" sahnelendikten sonra program, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke'nin sunduğu "Çanakkale Savaşı'nın Sosyo Kültürel Etkileri" konulu konferans ile devam etti. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir