• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
“Müslümanların bölünmüşlüğü fırsat biliniyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik haçlı saldırısında 50 Müslümanın şehid olması, 48 kişinin de yaralanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi halkı, kâfirlerin Müslümanların bölünmüşlüğünü fırsat bildiğini söylediler.

Bu saldırının bir Hristiyan’a yapılması durumunda farklı tepkilerin olabileceğini söyleyen vatandaşlardan İzzetin Yakışma, “Allah o kâfirleri kahretsin. Müslümanların uykudan uyanmaları için belki de bu bir vesiledir. Müslümanları cihada çağırıyoruz. Müslümanlar Filistin, Arakan, Keşmir ve Yeni Zelanda’da ve her yerde ayaklar altında eziliyor, yazıktır. Müslümanların dini, imanı ve namusları gitmiş. Bütün İslam ve Müslüman liderleri Allah için, Kur’an için ve Hazreti Muhammed için cihada çağırıyoruz. Herkes uykudan uyansın, mal varlığını bir tarafa versin, mal insanı cennete götürmez, cehenneme götürür. Bu saldırı bir Hristiyan bölgesine yapılsaydı bütün kâfir Avrupa ülkeleri ayaklanır ve Müslümanları rencide ederlerdi. Müslümanlara; ‘Siz terörsünüz ve bu olayları yapan sizlersiniz.’ derlerdi ve bizimkiler de gider onlara başsağlığı dilerlerdi. Onlar gelip başsağlığı dilemedi ve bazıları ise bu olayı yapana 'melek yüzlü’ dediler. Kâfir hiç melek yüzlü olur mu?” diye sordu.

“Kâfirler Müslümanların bölünmüşlüğünden faydalanıyor”

Kâfirlerin Müslümanların bölünmüşlüğünden faydalandığını söyleyen Mehmet Edip Bayık adlı vatandaş, “Bu olayda Müslümanların bölünmüşlüğünü, birbirlerine kenetlenmediğini ve sadece kınamak ile geçiştirdiklerini görüyoruz. Dağınıklığımızı fırsat bilen İslam düşmanlarının sistematik bir şekilde her tarafta bizlere saldırılar düzenlediklerini görüyoruz. Bir yandan Arakan, Bosna, Suriye, Irak’ta ve dünyanın her tarafında bir şekilde bizi öldürmeye ve toplu bir şekilde imha etmeye çalıyorlar. Bunu; Müslümanların Kur’an ve sünnetten ayrılmış olmasının bir neticesi olarak görüyorum. Müslümanların uyanmasının belirtilerinden bir tanesi, camiye rağbet göstermeleridir. Bu yönüyle baktığımızda kâfirler, Hazreti Peygamber gibi bizim de tekrar camilerle dirileceğimizi bildikleri için oradan bize saldırıp şehit ediyorlar. Şimdi Yeni Zelanda'da, daha önceki tarihlerde ise Susa Camisi’nde saldırılar yapılmıştı.” ifadelerini kullandı.

Camiye yapılan saldırının bir terör saldırısı olduğunu söyleyen Hacı Bekir Toprak, “En içten duygularım ile Yeni Zelanda'daki katliamı lanetliyorum. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bunu bence bir Hristiyan da yapmamıştır çünkü benim bildiğim kadarıyla dört kutsal kitap da bunu kabul etmez. Bu Müslümanlara karşı yapılan bir terör saldırısıdır. Bu saldırıdan eğer rahatsız olmuyorsak demek ki bizde Müslüman kanı yok demektir. Elimizden bir şey gelmediği için Allah’a havale ediyoruz. Bir tek orda değil, birçok yerde Müslüman kanı akıtılıyor, biz el açıp dua ediyoruz.” dedi

Kafir düşmanın hiçbir zaman dost olmayacağını söyleyen Adem Yagır adlı vatandaş da şöyle konuştu: “Biz Müslümanlar olarak bir olmadığımız için böyle oluyor. Birlik olsa halimiz böyle olmayacak. Herkes parçalara ayrılmış, Amerika ve İsrail de bunu fırsat bildikleri için onları kendi gücünün altına almış. Allah tüm kâfirlerin üstüne taş yağdırsın. Müslümanlar kardeş olmuyor ama aslından bütün Müslümanlar kardeştir. Bizim aramızda çok oyunlar oynanıyor. Rabbimiz, kitabımız ve kıblemiz birdir. Müslümanlar eğer birlik olursa bu halde olmayacağız. Düşman düşmandır, dost olmaz. Kâfir de dost olmaz. Buda aramızdaki fitnelerden dolayıdır.” (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir