• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Bingöl`ün Doğa Turizmi Master Planı Ön Çalışma Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl`ün doğa turizmi açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunu, ancak güvenlik problemleri nedeniyle bu tür çalışmalardan yıllardır yoksun kaldığına dikkat çekti.

 

Toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı N. Tahir Şimşek, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İl Özel İdare Sekreteri Mehmet Işık, Erzurum Orman ve Su İşleri 13.Bölge Müdürü M.Sıddık Kılınçer, Erzurum Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Mesut Karasu, Bingöl Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Okan Gün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şevket Boğatekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, Erdal Arıkan ve Orman İşletme Müdürü Ali Erkan Yücel katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, toplantının Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu`nun Bingöl`e yaptığı ziyarette gerçekleşen koordinasyon toplantısında verdiği talimat doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

 

Güvençer, Bingöl`ün doğa turizmi açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunu ancak güvenlik problemleri nedeniyle bu tür çalışmalardan yıllardır yoksun kaldığını vurgulayarak, Erzurum Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü M. Sıddık Kılınçer`den toplantının içeriği ile ilgili bilgi aldı.

 

Bingöl Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Okan Gün`ün yaptığı sunumda, Bingöl`de doğa turizmi açısından potansiyel özelliklere sahip alanların tespitinin gerekliliği ve özellikle önümüzdeki yıllarda Bingöl`de yapılacak yatırımların neler olacağı belirtildi.

 

Toplantıda, diğer katılımcıların söz konusu alanlar için fikirleri alınarak, doğa turizmi açısından yapılabilecek faaliyetler ele alınarak değerlendirildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir