• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2422.02
  • ...
Beyninden portakal büyüklüğünde tümör çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'de ikamet eden 42 yaşındaki Zekiye Sakız, şiddetli baş ağrısı ile göz kararması şikâyetiyle Kızıltepe Özel İpekyolu Hastanesine başvurdu.

Yapılan tektik ve çekilen filmlerin ardından hastanın beyninde 8 santimetre, yani portakal büyüklüğünde tümör tespit edildi ve ameliyata karar verildi. Yapılan operasyonla hastanın beyninden portakal büyüklüğünde tümör alındı, hasta sağlığına kavuştu.

Hastanede tedavisine devam edilen hasta Zekiye Sakız’ı odasında ziyaret ederek İLKHA muhabirlerine açıklamalarda bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Orhon, "Tümörün büyüklüğü bizi şaşırttı ancak hastamızın sağlığı açısından operasyonumuzu gerçekleştirdik. Çok başarılı bir ameliyat oldu, hastamız çok şükür sağlığına kavuştu." diye konuştu.

"Hastamız 4 gün süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu"  

Tümörün 4 saat süren ameliyatla alındığını aktaran Dr. Orhon, "Gerçekten çok riskli bir ameliyat, çünkü ameliyat sırasında tümöre ve kara kana giden damarlardan birini kopartırsanız hasta ya felç kalır ya da Allah korusun kaybedersiniz. Özellikle hastamıza çok teşekkür ediyoruz, çünkü hem bize hem de ekimize güvendi. Tümör, çok uzun bir zaman önce beynin içine yerleşmiş ve zamanla büyümüş. Beynin sesiz bir alanında olduğu için neredeyse bir portakal büyüklüğüne kadar gelmiş. Damarları o kadar ciddi ve fazlaydı ki, damarları oradan sıyırırken ve tümörü oradan çıkartmaya çalışırken hastaya ciddi zararlar verilebilirdi. Biz, bunları hepsini kendisine anlattık. Ama sağ olsun bize çok güvendi, burada ameliyat olacağını söyledi. Biz de zaten kendimize güveniyorduk, hastamız da bize güveniyordu. Bu yüzden çok başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Böyle hastaları buralarda ameliyat etmekten mutluyum, çünkü bu tür hastalar genelde başka illere gidip ameliyat oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Özel İpekyolu Hastanesinde bir günlük bebekten 80 yaşındaki hastaya kadar her türlü ameliyatları yaptıklarını aktaran Dr. Orhon, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyük illerdeki üniversite veya devlet hastanelerinde yapılabilecek bütün ameliyatları başarıyla burada yaptıklarına işaret etti.

"Maşallah eşim şu an çok iyi, daha da iyi olacak"

Eşinin yaklaşık bir ay önce geçmeyen şiddetli baş ağrısı ve göz kararması şikâyetiyle hastaneye başvuruda bulunduğunu aktaran Latif Sakız, yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı:

"İlk önce Mardin Devlet Hastanesine başvurduk, tetkikler sonrası Kızıltepe Özel İpekyolu Hastanesine başvurmamız gerektiği yönünde tavsiyeler aldık. Buraya gelince sağ olsunlar doktorumuz Cem Bey fazlasıyla ilgilendi. Operasyonun yapılması gerektiğini bize anlattı. Bu süreçle tabi ki fazla araştırma yönüne gittik, farklı hekimlere durumu aktardık. Ancak Cem Bey'in bize söyledikleri bize tatmin edici geldi ve ameliyatı Özel İpekyolu Hastanesinde yapmaya karar verdik. Zor bir karardı, operasyon süresince çok ilgi gösterdiler. Eşim şu an çok iyi maşallah, ileriki süreçte daha iyi olacak. Bize yardımcı olan İpekyolu Hastanesine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.  

Hasta, Zekiye Sakız ise kendisini ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Orhon'a teşekkür etti. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir