• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa iş dünyasının dijital dönüşüm sürecine geçişine Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) gibi farklı projelerle destek olmayı sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), önemli bir programa imza attı. BTSO, ‘İhracat Destek Ofisi’ ve ‘Destek Kapısı’ projesi kapsamında imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayacak ‘KOBİGEL Projesi’ bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör’ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

‘DİJİTAL’ DESTEK

KOBİGEL çağrı programının asıl amacının imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijitalleşmesine destek sağlamak olduğunu belirten Erkan Güngör, “KOSGEB olarak dijitalleşmeyi sağlayan üreticiler ile bunu kullanan KOBİ’leri bir araya getiren çift yönlü olan çağrı programına çıktık. Amacımız aynı zamanda yerli yazılımcıları da desteklemek. İkinci aşamasında ise bu teknolojiyi fabrikasında uygulamak isteyen KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katılmasını hedefliyoruz.” dedi.

250 MİLYON LİRALIK KAYNAK

Erkan Güngör, proje kapsamında 4 Mart 2019 tarihinde çağrıya çıkıldığını; 2 Mayıs 2019 Perşembe gününe kadar başvuruların sona ereceğini söyledi. Güngör, “Ardından değerlendirme süreci başlayacak. Çağrı ile ilgili tüm detayarı KOSGEB web sayfasından rahatlıkla ulaşılabilir. Başvuru yapmak isteyerler ayrıca müdürlüklerimize gelerek de detaylı bilgiye ulaşabilirler. Toplamda 2 çağrının limiti 250 milyon TL. Önümüzdeki süreçte çeşitli toplantı ve katıldığımız platformlarda bu projenen tanıtımını yapmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BTSO İLE UZUN SOLUKLU PROJELER ÜRETİYORUZ”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında güçlü bir işbirliği olduğunu ifade eden Güngör, “Bursa iş dünyamızın çatı kuruluşu olan BTSO ile uzun soluklu projeler yürütüyoruz. Projelerimizin önemli bir kısmı BTSO’un çalışmalarıyla da aynı. BTSO, KOSGEB’in sunduğu desteklerin en üst düzeyde Bursalı firmalarımızın faydalanması için başarılı çalışmalar yürütüyor.” ifadelerini kullandı.