• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
ÂLİMLERDEN ÇAĞRI;  UYANIN VE BİRLİK OLUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkam Yavuz-DOĞRUHABER

Batı’da artan İslam düşmanlığından güç bulan bir terörist Yeni Zelanda’da iki camide 50 Müslümanı Cuma namazı sırasında şehid etti. Şehitlerin acısını yüreklerimizde hissederken, İslam ümmetinin acizliği ve parçalanmışlığı da gözler önüne serildi. İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcı Mehmet Şenlik ve Prof. Dr. Faruk Beşer, İslam Ümmetinin uyanması ve birlik olması çağrısında bulundu.

yeni zelanda camiye haçlı terör saldırısı

“MÜSLÜMANLAR ‘NASIL DAHA FAZLA GÜÇLÜ OLURUZ’ DİYE DÜŞÜNMELİ”

‘Bu meselenin Müslüman açısından en önemli tarafı uyanmak ve birlik olmaktır’ diyen Prof. Dr. Faruk Beşer,   “Müslümanlar artık birbirleriyle uğraşmayı bırakmalı, çeşitli ayrılık sebeplerini bir tarafa bırakmalıdırlar. Bu meselelerin içinde ırkçılık var, mezhepçilik var, bölgecilik var vs. Bunların hepsini bırakmalıyız. Bunun yanında akılla hareket etmek lazım, heyecanla bir anlık öfkeyle hareket etmemek lazım. Bu katliamdan sonra Müslümanların ‘Bizde vururuz, kırarız dökeriz’ gibi bir tavırdansa, daha akıllı düşünüp faydamıza olan şeyleri yapmamız gerekir. Zaten bu katliamı yapan ve yaptıranların istediği şey, bunun arkasını getirip terörü azdırmak ve Müslümanları buradan zararlı çıkarmak hesabı yatıyor. Bir başka hesap ise Müslüman ve Hristiyan çatışması çıkarmak. Böylece siyonistlerin hesabına çalışanların faydasına olacak. Dolayısıyla burada hamasi karşılık vermektense, Müslümanların düşünüp nasıl daha fazla güçlü olup birlik ve beraberlik içinde hareket ederiz diye düşünmesi lazım” ifadelerini kullandı.

faruk beşer
Prof. Dr. Faruk Beşer

“BİRLİKTELİĞİMİZE ENGEL OLAN SEBEPLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ”

Faruk Beşer, sözlerini şöyle sürdürdü; “Rabbimiz Kur’an’da bize güçlü olmamızı, güç hazırlamamızı emrediyor. Zayıf damarımız neresi ise, hangi noktada zayıfsak onu güçlendirmeliyiz. Bugün kimimiz bilgide zayıfız, kimimiz ahlakta, ekonomide yani bu zayıflık her zaman ve zeminde değişebilir. O zaman Müslümanlar bu zayıf taraflarına bakıp güçlendirmenin yollarını araması gerekir. Birlik olmanın yollarını aramaları gerekir. Bugün dünyada kafirler Müslümanları birbirine vurduruyor ve maalesef bundan karlı çıkıyorlar. Bunun önünü almanın, önlemenin yolunu bulmak gerekiyor. Yani bunu birlikte olmanın sebebi olarak kabul edip bu birlikteliğimize engel olan sebepler ne ise, o sebepleri ortadan kaldırmamız lazım.”

Mehmet şenlik
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcı Mehmet Şenlik

“ÇAĞRIMIZ BÜTÜN İMAN EHLİNİ BİRLEŞTİRMEYE YÖNELİK”

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcı Mehmet Şenlik ise “Alimlerin çağrısı başta İslam ümmetinin birliği ve bütünlüğü için, bütün insanlığı, bütün ehli imanı bu konuda duyarlı olmaya ve tek ümmet olma şuurunu yeşertip bilinçlendirmeye yönelik olmalıdır” dedi.

“HEPİMİZİN BİR SORUMLULUĞU VAR”

Şenlik, “Biz bütün Müslümanları coğrafyasız, rengi ve ırkı ne olursa olsun tek bir ümmet biliyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslüman mağdur olmuş, saldırıya uğramış ise onun hakkını koruma noktasında hepimizin bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirme noktasında, mağdur olan Müslüman kardeşimiz için elimizden ne geliyorsa onu yapmak zorundayız. Bugün Yeni Zelanda’da şehit olan kardeşlerimize elimiz yetişmiyor olabilir, ama onlara farklı yollardan destek verebiliriz. Bu destek medya yoluyla, dua ile veya kitlesel destek eylemleriyle de olabilir. Aynı zamanda bu destek, küfür milletini bir nebze de olsa frenleyebilir, onları düşündürüp rahat rahat hareket etmelerini engelleyebilir” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN MÜSLÜMANLARI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Tepkisiz kalmanın kabul edilemez olduğuna değinen Şenlik, “Bizler sessiz ve tepkisiz kalırsak her gün farklı coğrafyalarda Müslümanlar zulme uğrar, şehit edilir. Ama vereceğimiz güçlü destek onları korkutur, ‘bizim de dünyanın hiçbir yerinde can ve mal güvenliğimiz olmayabilir’ düşüncesiyle adımlarını temkinli atmak zorunda kalırlar. Bizler sessiz kalıp tepki vermezsek, onlar zulüm ve vahşetlerini ileri boyutlara taşırlar. Bu hususta bütün Müslümanları duyarlı olmaya, birlik ve beraberlik içinde tepkilerini vermeye davet ediyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir