• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Venezuela'da tüm bakanların istifası istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan yeni hamle. Maduro, ülkesinde ABD güdümlü darbe girişimine karşı kabinesindeki tüm bakanların istifasını istedi. Maduro'nun Yardımcısı Delcy Rodriguez, yeni kabine ile ülkenin her türlü tehdide karşı korunmasının amaçlandığını dile getirdi.

Dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip olan Venezuela, ABD güdümünde bir siyaset izlemediği için son zamanlarda darbe girişimlerinin hedefi haline geldi. Geçici başkan olarak seçtiği yerli taşeronu Guaido ile birlikte Venezuela'nın zengin petrol yataklarına göz diken ABD, çeşitli hile ve desiselerle Maduro'yu düşürmeyi amaçlıyor.

Başarıyla sonuçlanmayan darbe girişiminden sonra ABD, Venezuela'ya karşı yaptırımlar yaparak, diğer ülkelere de yaptırım çağrısında bulunmuştu.

En son yaşanan elektrik kesintileri de "sabotaj" olarak değerlendirilmişti.

Gelinen son noktada ABD ve güdümündeki emperyalist devletlere karşı dik tutumuna devam eden Maduro, kabinedeki tüm bakanları istifaya davet etti. Maduro, kabineyi yeniden şekillendirerek, muhtemel darbe girişimlerine karşı önlem almayı amaçlıyor.

Kabine'de 30 bakan bulunuyor ve henüz Maduro'nun açıklamasına karşılık istifa eden bakan olup olmadığı bilinmiyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir