• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Mardin'de "Çanakkale Zaferi" etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Garnizon şehitliğindeki törenle başladı.

Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Velit Alptekin, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu. Mardin Valisi Mustafa Yaman, şeref defterini imzaladı ve şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezinde devam eden programda Vali Yaman ve beraberindekiler, resim sergisini gezdi.

Daha sonra öğretmenler, öğrenciler ve askerler günün anlam ve önemini anlatan yazı ve şiirler okudu, öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi, türküler seslendirildi.

Vali Yaman, ardından bir otelde düzenlenen yemekte "şehit yakınları ve gazilerle" bir araya geldi.

Burada konuşan Yaman, "Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türkiye milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır." diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içerisinde mücadelenin verildiğine dikkat çeken Yaman, "Bu mukaddes güzel yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir