• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Hollanda'da saldırı: 3 ölü 6 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı nedeniyle 3 kişinin öldüğü 6 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Hollanda polisi saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gelen son dakika bilgisine göre, Hollanda'da en yüksek seviyede terör alarmı verildi. Hollanda polisi, saldırganın gizlendiği sanılan bir binayı kuşattı, operasyona hazırlanıyor.

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Bölgenin üzerinde helikopterlerin de uçtuğu belirtiliyor.

Hollanda polisi olayın bir terör saldırısı olabileceğini açıklarken, saldırganın olay yerinden kaçtığı ifade edildi. Şehirdeki okullardan kapılarını kapalı tutması istenirken, saldırganın yakalanması için polis operasyonu devam ediyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu 'endişe verici' olarak tanımlarken, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Başkent Lahey'deki hükümet binalarının çevresindeki güvenlik önlemleri de olayın ardından artırıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: BÜYÜK KAOS VARDI

Bölgede yaşayan ve olaya tanık olan Jimmy de Koster, RTV Utrecht televizyonuna verdiği demeçte, "Yerde bir kadın yatıyordu ve 'Ben bir şey yapmadım' diye bağırıyordu. Kaos vardı. Olay gerçekleştiğinde işten dönmüştüm ve trafik ışıklarında bekliyordum. 20-25 yaşları arasında bir kadının düştüğünü gördüm. Sonrasında üç el silah sesi duydum. Dört adam yerdeki kadına hızlı bir şekilde gidip onu uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından tekrar silah sesleri duydum. Büyük kaos vardı" ifadelerini kullandı.

Şüpheli Türkiye asıllı çıktı

Hollanda polisi saldırının şüphelilerinden birinin Türkiye asıllı Gökman Tanış (37) olduğunu açıkladı. Polis, şüpheliyi görenlerin uzaklaşmasını ve polise ihbar etmesi konusunda uyarıda bulundu

Bu haberler de ilginizi çekebilir