• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Diyarbakır`da Esnafa Yine Kepenk Kapattırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşların mitinge gitmemeleri konusunda bildiriler dağıtıldığı ifade ediliyor. Tehditler üzerine başta Diyarbakır`ın Bağlar ilçesi olmak üzere esnafın büyük çoğunluğu işyerini açmadı.

Doğu ve Güneydoğu`da esnafı günah keçisi yaparak her olayda işyerini kapattırılarak zarara uğratılmaya devam ediliyor. Bu sefer de  Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Diyarbakır`da yapacağı miting öncesinde aynı yönteme başvuruldu. Bu sefer ise doğrudan `kepenk kapatın` çağrısı yerine tehditler savurarak halkın mitinge gitmesi engellenmeye çalışıldı.. Dört gün önce internet üzerinden açıklama yapılmış ve mitinge gidenlerin `kana bulaşacağı" belirterek Diyarbakır halkı ölümle tehdit edilmişti. Dün gece ise Diyarbakır`da BDP`nin desteklediği bağımsız milletvekili Emine Ayna`nın da katıldığı bir yürüyüş düzenleyen partililer, daha sonra işyeri açık olan esnafları, çay ocaklarını, kafe ve lokantaları gezerek vatandaşları uyarmışlardı. Ayrıca evleri de gezerek, "Yarın mitinge kimse gitmeyecek. Giden olursa hem köşe başlarında hem da miting alanında adamlarımız var. Gözlem altında olacaksınız bilginiz olsun" denilerek gitmemelerini, gitmeleri halinde kendilerine zarar vereceleceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

DİYARBAKIR ESNAFI: PERİŞAN OLDUK KİMSE FERYADIMIZI DUYMUYOR

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde şuana kadar esnafın büyük kısmını işyerini açmadı. Esnaflar, işyerinin önünde durarak birbirine bakıyor, açıp açmama konusunda karar veremiyor. Bazı esnaflar ise kepenklerini yarıya kadar açarak önünde oturuyor. İşyerini açmayan Emek Caddesi`nden bir esnaf, "Bu kepenk kapatmalardan dolayı perişan olduk. Kimse feryadımızı duymuyor. İki gündür `Başbakanı protesto edin` diyorlar. Bu sefer `kepenk kapatın` demediler ama `Kürt özgürlük hareketine destek vermek isteyenler işyerini de açmasın` diyorlar. Bu durumda açsak bir dert açmazsak başka dert." diye konuştu.

Bu arada bazı cadde ve sokaklarda çöpler toplanırken bazı yerlerde toplanmaması dikkat çekti.

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir