• DOLAR 32.451
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2479.348
  • ...
​Diyarbakır'da Çanakkale Zaferi programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da, Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler günü münasebetiyle program düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bu milletin her bir ferdinin bugün ve her gün şehidini ve gazilerini her zaman, bitmeyecek bir minnet, hürmet ve Fatihalarla anmakta olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, "Bu asil milletin annesinden emdiği helal sütte, babasından aldığı hayır duada her bir ferdinin temel gayesi ve en büyük önceliği vatanı, bayrağı, bağımsızlığı, ezanı ve mukaddesatını korumaktır. Fani olan hayatın içerisinde ebedi olarak ölümsüz olmak ancak bu değerler uğruna şehit olmakla mümkün olacaktır. İnancımız açısından şehitler ölüler değildirler, onlar diridirler. Her zaman bizimle birliktedirler. Şüphesiz onların manevi varlığı sonsuza kadar bizimle olacaktır. Bugün bizler gençlerimizden başlayarak, bu değerlere sahip çıkarak, onların bize canlarıyla emanet ettiği başta aziz vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve bütün mukaddesatımız olmak üzere kararlılıkla sonsuza kadar yaşatmak, var etmek imanı ve inancındayız. Ancak bu şekilde şehitlerimize manevi anlamda vefa borcumuzu ödemek ve onların emanetlerini yaşatmak mümkün olacaktır. "dedi.

Program, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sanatçıları ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Çanakkale Şiiri Oratoryo gösterisi ile sona erdi. (Ramazan Zeren – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir