• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Hüseyin, Kıyam Rehberidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Hicretin 60. yılında yaşanan Kerbela olayında ve Hz. Hüseyin`in ve Ehli Beytten 72 kişinin şehid edilmesi olayının 1374. yıl dönümünde Kerbela Kıyamı ve Hz. Hüseynin Misyonunu
Hira-Der Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek ile görüştük.
 
Kerbela olayını anlatan Şimşek, "Hicri 60. yıl… O kutlu Resulün tevhid bayrağını açmasının üzerinden az bir zaman geçmişti. Buna rağmen toplum, tevhid akidesinin özelliklerini taşımaktan uzaklaşmış, sindirilip korkutularak teslim alınmıştı. Daha düne kadar İslam için canını vermeye hazır sahabeler ve çocukları, bugün derin bir sessizlik içinde idi. Ahirete döndürülen yüzler, çok çabuk dünyaya yönelmişti" dedi.
 
Emeviler, İslam`a Musallat Oldu
"Emevi saltanatı ve zulüm sistemi, toplumun tüm kaynaklarını ellerine alarak adeta Kureyş`in yeni cahiliyesinin, İslam inkılâbının yüce değerlerine tekrar musallat olmuştu" diyen Şimşek Hoca, "Böyle bir zamanda Müslümanlardan samimi olanlar ya öldürülmüş, ya suya sabuna dokunmayanlar güvenli bir yere çekilip insanları alın yazılarıyla baş başa bırakmış, yâ da Emevi saltanatının sesi olmuşlardı" ifadelerini kullandı.
 
Canı Pahasına Yezit`e Biat Etmedi
Hz. Hüseyin`in Resulullah`tan aldığı terbiye, Allah`a ve topluma karşı olan sorumluluğundan dolayı Yezit`e biat etmediğini vurgulayan Şimşek Hoca, "Hz. Hüseyin Yezit`e karşı durmalıydı. Çünkü ona göre mesele sadece o günün Müslümanlarının meselesi değil kıyamete kadar gelecek bütün Müslümanların da meselesiydi. Zira eğer o da biat etseydi artık zalime ve zulme destek verme meşru bir hal alırdı. O da kendisine ve ceddine yakışır bir şekilde davrandı ve zalim Yezit`e biat etmedi. Hz. Hüseyin`nin dedesi ve babası da, zamanında en güçlü Yezitlere, Ebu Cehillere ve Ebu Lehep`lere karşı durmuşlardı" şeklinde konuştu.
 
Hz. Hüseyin Herkese Kıyam Rehberi Oldu
Hz. Hüseyin`in tüm kaygısının İslam, Allah rızası, Ümmet, Resulün örnekliği, hak ve adalet tutkusu olduğunu dile getiren Molla Şimşek, "Hz. Hüseyin omuzlarına yüklenen ağır yükün hakkını verebilme adına, Allah`a ve topluma karşı sorumluluğunu yerine getirme adına yollara düştü. Hz. Hüseyin ölümü pahasına `Peygamberinize ihanet etmeyin` diye haykırdı. İnsanlığa imanda samimi ve ihlaslı olmayı gösterdi. Hz. Hüseyin yaşamak için her türlü alçaklığa boyun eğen zayıf ruhlu insanlara kara bir ölümün beklediğini gösterdiği gibi, şahadeti seçme cesaretinde bulunmayan kimselere de ölümün seçeneğini gösterdi ve herkese kıyam rehberi oldu. Demek ki şehadet bilinçli ölümdür, şehidler de ölümü öldürenlerdir" ifadelerine yer verdi.
 
Kerbela İki İnsan Tipi Ortaya Çıkardı
Kerbela katliamının iki insan tipi ve iki anlayış ortaya çıkardığını belirten Şimşek Hoca, "Bu tarihsel mücadelenin bir yanında iyiliğin ve adaletin siperi olan Hz. Ali`nin oğlu Hz. Hüseyin ve arkadaşları, diğer tarafında ise kötülüğün ve zulmün tarafı olmuş Muaviye`nin oğlu Yezit vardır. Bu iki insan tipi ve bu iki zihniyet 21. Yüzyılda da halen yaşamakta ve yaşatılmaktadır. Bu mücadele iyi insanlar ile kötü insanların tarihi kendi anlayışına göre şekillendirme mücadelesidir. Bu mücadelede zulme, adaletsizliğe ve diktatörlüğe karşı haktan yana tutum alan, insanlığa, hakikate ve adalete siper olmak için `Yezit`e biat etmeyeceğiz. Ölmek var, dönmek yok` diye direnenlerin duruşu vardır. Kerbela`da Hüseyin olmak, hak için direnişin ışığı olmak vardır" şeklinde konuştu.

Kerbela Bize Ders Olmalıdır
Hak ve batıl mücadelesinin tarih boyunca devam ettiğini ve bu mücadelenin 21. yüzyıla kadar taşındığını belirten Şimşek Hoca "Dün Kerbela`da Yezit`e karşı verilen mücadeledeki duruş ve zihniyet günümüzde Yezit`lere karşı verilecek mücadelede ahlaki ve fikri duruşu beslemelidir. 7. Yüzyılda halkı Yezit`in zulmüne karşı uyandıran ve ona biat etmemek için onların kurtuluşuna öncülük etmiş olan İmam Hüseyin`in duruşu bugün ülkemizde, bölgemizde ve bütün dünyadaki savaşlara, ölümlere, sömürülere, baskılara, yasaklara inkar ve asimilasyon politikalarına karşı örnek alınmalıdır. Kerbela`daki mücadelenin bize vermesi gereken dersleri olmalıdır." İfadelerini kullandı.

Kimin Safındasınız?
Her nerede Hak ile batılın mücadelesi varsa orasının Kerbela olduğunu söyleyen Şimşek Hoca sözlerine şu ifadelerle son verdi: "Geçmişte Kerbela`da yaşananların aynısı bugün Gazze`de ve Müslümanların yaşadığı tüm ülkelerde maalesef yaşanmaktadır. Müslümanlar zorla İslami hayattan uzaklaştırılmakta, buna karşı çıkanlar öldürülmekte, hapishanelere atılıp çürütülmekte, memleketlerinden sürülmektedir. Dolayısıyla Kerbela faciasını hatırlarken bir an kendimize bakmamız lazım. Hüseyin`in safında mı? Yoksa Yezit`lerin ve Yezidi zihniyet ve iktidarların safında mıyız? diye kendimizi hesaba çekmeliyiz" (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir