• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Yeni Zelanda şehidleri için Ayasofya'da buluştular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Zelanda'da Haçlı terör saldırısı sonrası şehid edilen Müslümanlar için Türkiye genelinde gıyabi cenaze namazları kılınıyor. İstanbul'da HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları tarafından yapılan çağrıyla Ayasofya Camii önünde gerçekleştirilen sabah namazı ve gıyabi cenaze namazı programına yüzlerce kişi katıldı.

Şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası yapılan basın açıklamasında, zalimlerin zulmüne karşı insanlığın kıyama kalkması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Sabah namazı sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "Yeni Zelanda'da şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyoruz. Uzun süredir İslam coğrafyasında ve dünyanın dört bir yanında Müslümanlara acı, zulüm ve nihayetinde muhacerat, şehadet düştü payımıza. Yeni Zelanda'daki kardeşlerimizin payına da bir cuma vakti kutsal mabetlerimizde kadın çocuk yaşlı demeden şehadet nasip oldu." dedi.

"Batı'nın yüzünü bir Ramazan vakti mabetlerimize bomba yağdırdığından tanıyoruz"

Elibüyük, "Biz, Batı'nın yüzünü Endülüs'ten tanıyoruz. Biz, Batı'nın yüzünü Bağdat'tan, bir Ramazan vakti mabetlerimize bomba yağdırdığından tanıyoruz. Biz, Batı'nın yüzünü Afganistan'ın köylerine, kasabalarına, camilerine, medreselerine yağdırdığı bombalardan tanıyoruz. Biz, Şam'da, Halep'te, Grozni'de, Hama'da, Gazze'de, Kudüs'te, Filistin'de mabetlere yapılan saldırılardan tanıyoruz. Batı denildiği zaman bizim zihnimize artık medeniyet canlanmıyor. Batı denildiği zaman bizim zihnimizde güzelliğe dair, iyiliğe dair hiçbir şey canlanmıyor. Batı denildiği zaman iki yüzlü, kutsalı olmayan, mabet tanımayan, kutsal gün tanımayan, çocuk tanımayan, yaşlı tanımayan, her daim mazluma zulümleriyle tanıyoruz. Evet, biz batıyı böyle tanıyoruz. 50 kardeşimiz şehit olurken, hala teröre terörizm diyemeyen, teröriste de terörist diyemeyen Batı, yine maalesef sınıfta kaldı. Batının idarecilerinden de bir şey beklemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir tokat gibi zalimlerin yüzlerine ineceğiz"

Batının idarecilerinin de vicdanlarına asla sığınmadıklarını ifade eden Elibüyük, "Batı'daki vicdan ehli insanlara halklara sesleniyoruz. Ey Batı'da yaşayan insanlar; daha ne zamana kadar içinizdeki bu zalimlere müsamahakâr davranacaksınız. Paris'in sokaklarında 1,5-2 milyon insan yürümüştü. Şimdi bu kadar masum insanın katledildiği bir dönemde bunların orada yürümesi ve bir tavır koyması gerekiyor. Aksi takdirde bu ateş onları da yakacaktır. Gün gelip mazlumların eline güç ve yetki geçtiği zaman, Kur'an'ın ve sünnetin merhametiyle size muamele edeceğiz. Ama asla zalimler bizden merhamet beklemeyecekler. Bir tokat gibi zalimlerin yüzlerine ineceğiz." şeklinde konuştu.  

"Bugün zalimin karşısında bir karınca misali tarafını belirleme zamanı"

İslam ümmetine seslenen Elibüyük, sözlerine şöyle devam etti:

"İslam ülkelerinin idarecilerine ve halklarına seslenmek istiyorum. Nereye kadar, ne zamana kadar, bu zulmün ötesi nedir? Beheşti Zehra'da, Susa'da, Başbağlar'da katlettiler kardeşlerimizi. Şimdi de Yeni Zelanda'da Nur Camii'nde şehit ettiler kardeşlerimizi. Daha ne zamana kadar bekleyeceğiz, kıyama geçeceğiz. Bugün zalimin karşısında bir karınca misali tarafını belirleme zamanı. Ey İslam ülkelerinin idarecileri; neyi bekliyorsunuz? Bu gaflet uykusundan ne zaman uyanacaksınız? Ne zaman mazlumların vicdanlarını rahatlatacak adımlar atacaksınız. İslam İşbirliği Teşkilatı, neyi bekliyorsun? Bundan daha acı bir zulüm ve ölüm nerede yaşadık? Harekete geçmek için daha neyi bekliyorsunuz?"

"HÜDA PAR olarak nerede ortak bir eylem varsa oralarda olmaya devam edeceğiz"

Elibüyük, son olarak şunları kaydetti:

"İslami STK ve kuruluşlara seslenmek istiyorum. Her ilde her yerde meydanlar dolmalı. Bizler HÜDA PAR olarak rozetlerimizi ve kimliklerimizi bir tarafa bırakıp, mazlumca şehit edilen kardeşlerimiz için nerede ortak bir eylem varsa oralarda olmaya devam edeceğiz. Lütfen bir an önce meydanları dolduralım. Harekete geçelim ki bu zalimlerin yaptıkları yanlarına kar kalmasın."

"Mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır"

Daha sonra basın açıklamasını HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu okudu. İslam düşmanlarının her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara saldırdığını söyledi.    

Aksu, "Dünya'nın neresinde olursa olsun bu tür saldırıların gerçekleşmesinin en temel sebeplerinden biri idarecilerin İslamofobi çalışmalarına göz yummalarıdır. İslam'a ve onun kutsallarına yapılan saldırılar 'özgürlük' çerçevesinde değerlendirildiği müddetçe bu tür saldırılar devam edecektir. Mescitlerimize korka korka girmesi gereken zalimler, İslamofobi destekçilerinin verdiği cesaretle ellerindeki otomatik silahlarla mescitlerimize girmiş, 50 kardeşimizi şehid etmişlerdir. İslamı şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler, tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır." diye konuştu.

"İslam'a ve onun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız"

Mescitleri canları pahasına koruyacaklarını ifade eden Arsu, "Onlar, İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz: 'Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve onun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz.  Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırıda şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehidlerin aileleri olmak üzere tüm İslam ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir